"Kiksekage" med mørk chokolade Guayas 71 %
Ingredienser
Chokoladeganache
120 g mørk chokolade Guayas 71 %
180 g piskefløde
50 g sukker
50 g æggeblommer
Kakao-croustillant
300 g rørsukker
80 g glukosesirup
80 g smør
100 g fløde
10 g kakaopulver
20 g kakaonibs
100 g mandelmel
3 g havsalt
Chokoladeplader
100 g mørk chokolade Guayas 71 %
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokoladeganache (Dag 1)
- Hak chokoladen fint.
- Kog fløde og sukker op.
- Hæld den varme fløde over æggeblommerne.
- Varm fløde og æggeblommer op til ca. 70 grader.
- Hæld den legerede creme over chokoladen, og blend det hele homogent med en stavblender.
- Kom den færdige chokoladeganachen i køleskab i en lufttæt beholder i minimum 6 timer, og helst natten over.
Kakao-croustillant (Dag 2)
- Kog sukker, glukosesirup, fløde og smør op.
- Tilsæt kakaopulver og kakaonibs, og lad blandingen koge videre i et par minutter.
- Vend mandelmel og havsalt i kakaomassen.
- Fordel massen på to silikonemåtter.
- Bag ved 130 grader i ca. 15 minutter, eller til croustillanten er helt sprød.
Chokoladeplader
- Temperér chokoladen.
- Smør den tempererede chokolade tyndt ud på en plastikmåtte.
- Lige inden chokoladen sætter sig, skæres den forsigtigt ud i den ønskede form.
- Lad chokoladen krystallisere.
Anretning
-
Vælg to forskellige størrelser croustillanter.
-
Vælg to tynde chokoladeplader.
-
Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose.
-
Sprøjt forsigtigt tynde striber chokoladeganachen på toppen af de to croustillanter og på toppen af én af de to chokoladeplader. Den anden chokoladeplade skal være uden chokoladeganache.
-
Saml det hele til en lille kage, hvor du skiftevis lægger en croustillant og en chokoladeplade med chokoladeganache i lag. Øverst lægges chokoladepladen uden chokoladeganache.
-
Servér med det samme.
Ingredienser
- Guayas 71%
74 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin
- Af Summerbird Organic 6. September 2024
Istærte med Amber Caramel
- Af Summerbird Organic 28. August 2024
Chokoladetærte Guayas 71 % med kaffeganache
- Af Summerbird Organic 9. August 2024
Solbær-sandkage med Amber Dragée