Tilmeld dig vores kundeklub

Som medlem af Summerbird-klubben får du adgang til en række unikke fordele. Vær den første til at høre om nyheder og få eksklusive fordele. Tilmeld dig her

Product added to basket

Amber Parfait

  


 

 Af Thomas Herman

 

 

Ingredienser 

Dag 1

120 g Amber chokolade eller 2 stk. Amber bar a 60 g 

1 vaniljestang

40 g sukker 

4 dl fløde

1 økologisk citron, skallen heraf 

 

Dag 2

det resterende hakkede Amber chokolade

1 pose dragerede Amber hasselnødder

5 æggeblommer

30 g sukker

Sådan gør du


Dag 1 

  1. Hak chokoladen fint, kom 70 g i en skål og sæt det resterende til side til efterfølgende dag.

  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem i 40 g sukker, således at kornene bliver løsnet fra hinanden.

  3. Kog fløde, vaniljesukker og reven citronskal op.

  4. Afkøl fløden let og hæld den under omrøring over de 70 g Amber chokolade til den er smeltet.

  5. Kom massen i en passende beholder og sæt den på køl natten over.

 

 

Dag 2

  1. Hak Amber Dragée hasselnødderne groft og sæt det resterende Amber chokolade klar.

  2. Pisk æggeblommer og 30 g sukker til en cremet æggesnaps.

  3. Når æggesnapsen er lys og luftig, stilles den på køl.

  4. Pisk herefter massen som blev kogt dagen i forvejen luftigt, så den har samme konsistens som flødeskum - pas på den ikke bliver overpisket.

  5. Vend æggesnapsen og massen forsigtigt sammen og vend til slut halvdelen af de hakkede Amber Dragée hasselnødder og den resterende Amber chokolade i.

  6. Fordel massen i 4 dybe tallerkner eller en ønsket beholder og frys den i 12 timer. 

 

Servering

Tag isen ud af fryseren og stil den på køl i 10 minutter før servering. Lige inden servering drysses de resterende hakkede Amber hasselnødder over.