Product added to basket

Amber småkager med kanel og mandler


 

 Af Thomas Herman

 Ingredienser

 

250 g blødt smør

125 g brun farin

125 g sirup

1 tsk. stødt kanel

¼ tsk. salt

2 æg

300 g mel  

1 tsk. natron

100 g mandler, hakkede

150 g Amber Classic, hakket

Sådan gør du


01 

  1. Rør smør, brun farin, sirup, kanel og salt, let og luftigt.
  2. Pisk æggene og tilsæt dem herefter, lidt ad gangen, under omrøring.
  3. Bland mel og natron og rør dette i den luftige smørblanding, lidt efter lidt.
  4. Tilsæt de hakkede mandler og Amber Classic og rør det grundigt ind i dejen.
  5. Sæt dejen på køl et par timer eller til den har sat sig (alternativt kan man rulle dejen ud på bagepapir, lade den sætte sig, på køl, og skære den i skiver).
  6. Kom bagepapir på en bageplade og rul nu små dejkugler af ca. 10 - 15 g ud.
  7. Giv hver kugle et jævnt tryk således de bliver til ca. ½ cm høje runde oblater. Sørg for at der er mellemrum, da dejen flyder en smule ud.
  8. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 160 grader uden varmluft i ca. 12 - 14 min. eller til de er gyldne.
  9. Lad dem afkøle let på bagepladen, løft dem herefter over på en rist og afkøl dem færdigt. Opbevares tørt i en lufttæt beholder.