Product added to basket

Chili Con Carne

 


 

Af Thomas Herman

Ingredienser

150 g blandede tørrede kidney bønner

400 g oksetykkam, befriet for sener og skåret i tern på 2x2 cm

1/2 dl vindruekerneolie

1 spsk. tomatpure

2 fed hvidløg, fint hakket

3 skalotteløg, fint snittet

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. chilipasta – Chuchum Habanero

½ tsk. stødt cayannepeber

100 g syltede piquillos, skåret i strimler

1 dl flåede tomater, hakket rustikt

½ liter kalvefond

Evt. maizena

40 g økologisk Summbird chokolade Guayas 71% 

Salt og peber

Sådan gør du

 

01

1. Kødet krydres let med salt og peber og brunes i olien i en passende gryde. Det brunede kød tages op af gryden.

2. Kom tomatpure, skalotteløg, hvidløg, spidskommen, chilipasta og cayenne i gryden og sauter dette ganske let.

3. Kødet kommes nu tilbage i gryden sammen med piquillos, flåede tomater og kalvefond.

4. Lad chilien simre i omkring 1 1/2 time ved svag varme.

5. Mens chilien hygger sig, koges bønnerne i rent vand uden salt i en lille time, til de er møre eller efter pakkens anvisning. (det er forskelligt alt efter hvilke bønner du vælger at bruge). 

6. Efter 1 1/2 time tilsættes de kogte bønner i chilien og retten skal nu simre i yderligere 45 minutter, således bønnerne jævner retten.

7. Til slut røres chokoladen i chilien, som var det en klat smør og den smages til med salt, peber og evt. en smule mere chili hvis det er ønsket. Hvis man syntes saucen virker for tynd, kan retten jævnes med maizena rørt op med en smule vand.

8. Server evt. retten med tortilla, koriander og en fed creme fraiche 38%