Product added to basket

Fransk snegl med solbær og mørk chokolade

Opskrift

Fransk snegl med solbær og mørk chokolade

Franske snegle med sprød butterdej, god mørk chokolade og solbær. 

REMONCE
150 g smør
100 g brun farin
20 g kakaopulver
Pisk smør, brun farin og kakaopulver til en luftig masse.


VANILLECREME
200 g sødmælk
75 g fløde
45 g sukker
Kornene fra en 1/2 vanillestang
45 g blommer
25 g Maizena
50 g mælk


Varm 200 g mælk, fløde, sukker og vanille. Pisk æggeblommer, Maizena og 50 g mælk godt sammen.
Hæld den varme mælk over æggeblommeblandingen og rør sammen.
Hele massen hældes tilbage i gryden og koges forsigtigt indtil massen bliver tyk. Lad cremen køle helt ned.


ANDET
2 ruller butterdej
150 g finthakkede, tørrede solbær
50 g fintrevet, mørk chokolade
Lidt sukker


Rul butterdejen ud i en tykkelse á 3 mm.
Smør et tyndt lag remonce ud på hver butterdejsplade og smør derefter et lidt tykkere lag vanillecreme på pladerne.
Drys solbær og chokolade over cremen og rul pladerne sammen som en roulade. Stil rouladen på køl i et par timer.
Skær rouladen i skiver på ca. 2 cm og drys overfladen på hvert stykke med sukker. Stykkerne presses helt flade.
Brug kagerullen til at rulle hvert stykke ud, så de ikke er højere end 1/2-1 cm.
Sneglene bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 12-15 minutter.

Køb mørk chokolade her