Product added to basket

Fransk snegl med solbær og mørk chokolade

 


 

 Af Mikael Grønlykke

Ingredienser

Remonce

150 g smør

100 g brun farin

20 g kakaopulver

Pisk smør, brun farin og kakaopulver til en luftig masse.

Vanillecreme

200 g sødmælk

75 g fløde

45 g sukker

Kornene fra en 1/2 vanillestang

45 g blommer

25 g Maizena

50 g mælk

Andet

2 ruller butterdej

150 g finthakkede, tørrede solbær

50 g fintrevet, mørk chokolade

Sukker

Sådan gør du

 

01

Remonce

1. Pisk smør, brun farin og kakaopulver til en luftig masse.

 

 

02

Vanillacreme

1. Varm 200 g mælk, fløde, sukker og vanille.

2. Pisk æggeblommer, Maizena og 50 g mælk godt sammen.

3. Hæld den varme mælk over æggeblommeblandingen og rør sammen.

4. Hele massen hældes tilbage i gryden og koges forsigtigt indtil massen bliver tyk.

5. Lad cremen køle helt ned.

 

 

03

Andet

1. Rul butterdejen ud i en tykkelse á 3 mm.

2. Smør et tyndt lag remonce ud på hver butterdejsplade og smør derefter et lidt tykkere lag vanillecreme på pladerne.

3. Drys solbær og chokolade over cremen og rul pladerne sammen som en roulade.

4. stil rouladen på køl i et par timer.

5. Skær rouladen i skiver på ca. 2 cm og drys overfladen på hvert stykke med sukker. Stykkerne presses helt flade.

6. Brug kagerullen til at rulle hvert stykke ud, så de ikke er højere end 1/2-1 cm.

7. Sneglene bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 12-15 minutter.