Product added to basket

Frisk mango med tung chokoladecreme

 


 

 Af Mikael Grønlykke

Tung Chokoladecreme

100 g sødmælk

100 g fløde

40 g æggeblommer

150 g hakket, økologisk mørk chokolade fra Summerbird Guayas 71%

Nougatine

150 g flydende glukose

225 g fondantpulver

20 g smør

1 knivspids salt

Andet

To mangoer

2 spsk ahornsirup

Kornene fra 1/2 vanillestang

1 tsk karry

Lidt friske timianblade

Sådan gør du

 

01

Tung chokoladecreme

1. I en tykbundet gryde koges mælk og fløde op.

2. Den lune mælk hældes over æggeblommerne og massen piskes.

3. Kom cremen tilbage i gryden og lun den op til konsistensen bliver tyk og cremet (cremen må ikke koge).

4. Hæld den varme creme over chokoladen og rør indtil massen er glat og ensartet.

5. Smag cremen til med en knivspids karry og kom cremen i en beholder, som står i køleskabet natten over.

 

 

02

Nougatine

1. Varm glukose og fondantpulver til karamel ved 170 grader.

2. Tilsæt forsigtigt smørret og rør det i karamellen.

3. Kom den varme karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt ned.

4. Kom det hele i en blender og blend til fint pulver.

5. Sigt pulveret ud på silikonemåtter og bag ved 150 grader i ca. 3 minutter – eller indtil pulveret er smeltet.

6. Mens nougatinen endnu er lun, formes den som man ønsker.

 

 

03

Servering

1. Skær fire ens stykker mango på ca. 5 x 3 x 1 cm. Det er altafgørende, at mangoen er moden.

2. Vend mangostykkerne med lidt ahornsirup, som er smagt til med vanilje.

3. Med en varm teske formes 2 flotte kugler chokoladecreme, som lægges på hvert stykke mango.

4. Drys chokoladecremen let med ristet karry og pynt med lidt friske timianblade.

5. Pynt med 3 stykker nougatine på hver dessert og servér.

6. Resterne af mangofrugten kan skæres i små tern, som pynter på tallerkenen.