Product added to basket

Frisk mango med tung chokoladecreme

Frisk mango med tung chokoladecreme

Mango bliver også kaldt for frugternes konge. En god mango er både sød og syrlig på samme tid og er desuden meget genkendelig på sin karakteristiske aroma. 
Server den med en tung chokoladecreme lavet på Summerbirds mørke chokolade Peru 71%.

Ingredienser Tung Chokoladecreme 
100 g sødmælk
100 g fløde
40 g æggeblommer
150 g hakket, økologisk mørk chokolade fra Summerbird Peru 71%

Fremgangsmåde
I en tykbundet gryde koges mælk og fløde op. Den lune mælk hældes over æggeblommerne og massen piskes.
Kom cremen tilbage i gryden og lun den op til konsistensen bliver tyk og cremet (cremen må ikke koge).
Hæld den varme creme over chokoladen og rør indtil massen er glat og ensartet.
Smag cremen til med en knivspids karry og kom cremen i en beholder, som står i køleskabet natten over.

Ingredienser Nougatine 
150 g flydende glukose
225 g fondantpulver
20 g smør
1 knivspids salt

Fremgangsmåde
Varm glukose og fondantpulver til karamel ved 170 grader. Tilsæt forsigtigt smørret og rør det i karamellen. Kom den varme karamel ud på et stykke
bagepapir og lad det køle helt ned. Kom det hele i en blender og blend til fint pulver.
Sigt pulveret ud på silikonemåtter og bag ved 150 grader i ca. 3 minutter – eller indtil pulveret er smeltet.
Mens nougatinen endnu er lun, formes den som man ønsker.

Andet
To mangoer
2 spsk ahornsirup
Kornene fra 1/2 vanillestang
1 tsk karry
Lidt friske timianblade

Servering

Skær fire ens stykker mango på ca. 5 x 3 x 1 cm. Det er altafgørende, at mangoen er moden. Vend mangostykkerne med lidt ahornsirup, som er smagt til med vanilje.
Med en varm teske formes 2 flotte kugler chokoladecreme, som lægges på hvert stykke mango. Drys chokoladecremen let med ristet karry og pynt med lidt friske timianblade.
Pynt med 3 stykker nougatine på hver dessert og servér.
Resterne af mangofrugten kan skæres i små tern, som pynter på tallerkenen.

Bestil mørk chokolade Peru 71%