Product added to basket

Gateau Marcel

Dessert til 6 personer

  


 

 Af Thomas Herman

 

 

 

Ingredienser (Gateau marcel)

200g mørk chokolade Guayas 71 %

200g usaltet smør

200g sukker

7 æggeblommer

5 æggehvider

saft af 1 citron 

 

Andet

30g usaltet smør

en smule sukker

kakao

springform

Sådan gør du


01 

Hak chokoladen og skær smør i tern. Kom chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad.
Bland 2/3 af sukkeret med æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. Tag den smeltede chokolade/smør blanding af varmen og rør i det, så det samler sig. Vend forsigtigt chokolade/smør blandingen, op i de luftige æggeblommer, lidt efter lidt. Vend afslutningsvist æggehviderne forsigtigt i blandingen til en homogen masse.

 

 

02

Smør en springform grundigt med smør og drys med sukker. Vend formen på hovedet og bank den let, således at den overskydende sukker bankes af. Kom halvdelen af massen i springformen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Sæt resten af massen på køl. Når kagen er færdigbagt, køles den ned - gerne i køleskabet. Når kagen er afkølet smøres resten af massen på toppen i et jævnt lag og kagen sættes tilbage på køl. Lad herefter kagen sætte sig i ca. 2 timer inden servering. Ved servering drysses kakao på toppen.

 

 

Servering

Pynt kagen med vores legendariske sommerfugle, Puré Amande og Amber, samt friske sommerbær og mynte. Serverer evt. kagen med en frisk hindbærsorbet eller vaniljeis