Product added to basket

Grand Cru flødebolle

 


 

 Af Mikael Grønlykke

Ingredienser

60 g vand

150 g sukker

80 g glukose

1 vanillestang

100 g æggehvider

2 spsk sukker

200 g Summerbird marcipan

Friske jordbær

Mørk chokolade til overtræk (Amazonas 61% eller Guayas 71%)

Sådan gør du

 

01

1. Marcipan rulles ud ved hjælp af lidt flormelis og udstikkes med almindelige drikkeglas.

2. Pensles herefter på begge sider med tempereret chokolade og stilles køligt.

3. Kog vand, sukker, glukose og den flækkede vanillestang til det når en temperatur på 117 grader.

4. Pisk æggehviderne næsten stive med med de 2 spsk sukker og hæld herefter den 117 grader varme sukkerlage i, i en tynd stråle under piskning.

5.Pisk videre i ca. 8 minutter.

6. Fyld “guffen” i en engangssprøjtepose og klip et meget stort hul da det skal kunne sprøjte “guffen” ud over jordbærrerne på alle sider.

7. Placer et jordbær på marcipanbunden og sprøjt op med “guffen”.

8. Lad flødebollerne hvile et par timer.

9. Placeres på rist og overhældes med mørk tempereret chokolade og stilles et køligt tørt sted.