Product added to basket

Hindbærsorbet med koldskål

Lange sommeraftener, badedage, ture i den danske natur, solskin, et overflod af bær… og koldskål. Masser af koldskål.
Den danske klassiker er fast inventar i de flestes sommerminder.Den bedste koldskål er selvfølgelig hjemmelavet og
fremhæver den læskende kærnemælk og den gode vanilje. Med denne nemme opskrift på Koldskål med hindbærsorbet
hylder vi den danske klassiker samt en af sommerens mest intense smagsoplevelser: hindbærret.

 

 Af Thomas Herman



 

INGREDIENSER
(4 pers)

 

Koldskål:

1 stang vanilje

7 æggeblommer

50 g sukker

4 dl skyr

1 dl hyldeblomstsaft, koncentreret

0,5 l kærnemælk

1 spsk ingefærsirup

2 spsk citronsaft

1 knivspids salt

 

Hindbærmarengs:

50 g æggehvider

1 knivspids salt

100 g sukker

1 tsk hindbærpulver

 

Andet:

Friske hindbær

0,5 l Summerbird Raspberry sorbet

Kammerjunkere

Evt. citronverbena eller -melisse

Sådan gør du


01 

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
Pisk derefter æggeblommer, sukker, vaniljesukker og salt hvidt og luftigt. 
Rør skyr, hyldeblomstsaft, ingefærsirup og kærnemælk i blandingen, og smag til med en smule citronsaft. 
Lad herefter koldskålen trække på køl mindst 1 time.



02

Pisk æggehvider og salt luftige, men ikke stive. Tilsæt herefter sukker lidt efter lidt, mens der stadig piskes grundigt. 
Pisk indtil marengsen er helt stiv, blank og sej. Drys så hindbærpulver i lidt efter lidt under omrøring, til det er fordelt.
Opbevar marengsen på køl indtil brug. 

Serverer koldskålen med hindbærmarengs, rigelige mængder solmodne hindbær, evt. sprøde kammerjunkere, citronverbena og en kugle hindbærsorbet. Nyd straks.



Video