Product added to basket

Hindbærsorbet med koldskål

Opskrift

Hindbærsorbet med koldskål

 

Dessert til 4 personer

Lange sommeraftener, badedage, ture i den danske natur, solskin, et overflod af bær… og koldskål. Masser af koldskål. Den danske klassiker er fast inventar i de flestes sommerminder.
Den bedste koldskål er selvfølgelig hjemmelavet og fremhæver den læskende kærnemælk og den gode vanilje. Med denne nemme opskrift på Koldskål med hindbærsorbet hylder vi den danske klassiker samt en af sommerens mest intense smagsoplevelser: hindbærret.

 

 

 

Ingredienser

Koldskål
1 stang vanilje
7 æggeblommer
50 g sukker
4 dl skyr
1 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
0,5 l kærnemælk
1 spsk ingefærsirup
2 spsk citronsaft
1 knivspids salt

Hindbærmarengs
50 g æggehvider
1 knivspids salt
100 g sukker
1 tsk hindbærpulver

Andet
Friske hindbær
0,5 l Summerbird Raspberry sorbet
Kammerjunkere
Evt. citronverbena eller -melisse

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
Pisk derefter æggeblommer, sukker, vaniljesukker og salt hvidt og luftigt. 
Rør skyr, hyldeblomstsaft, ingefærsirup og kærnemælk i blandingen, og smag til med en smule citronsaft.
Lad herefter koldskålen trække på køl mindst 1 time.

 

Hindbærmarengs
Pisk æggehvider og salt luftige, men ikke stive. Tilsæt herefter sukker lidt efter lidt, mens der stadig piskes grundigt. 
Pisk indtil marengsen er helt stiv, blank og sej. Drys så hindbærpulver i lidt efter lidt under omrøring, til det er fordelt.
Opbevar marengsen på køl indtil brug. 

 

Servering
Serverer koldskålen med hindbærmarengs, rigelige mængder solmodne hindbær, evt. sprøde kammerjunkere, citronverbena og en kugle hindbærsorbet. Nyd straks.

 

Du finder isen i vores Chocolaterier og udvalgte forhandlere.
Find dit nærmeste Chocolaterie her