Product added to basket

Hvid chokolade panna cotta

Opskrift

Hvid chokolade panna cotta

En dessert hvor Summerbirds friske hvide chokolade virkelig kommer til sin ret. Velsmagende og dekorativ.  

Dessert til 6 personer

Ingredienser
200 g hvid Summerbird chokolade, WHITE
2,5 dl piskefløde
3 dl sødmælk
30 g rørsukker
1 stang vanilje
3 1/2 blade husblas
1 økologisk citron, skallen herfra

Fremgangsmåde
1. Hak 150 g hvid chokolade meget fint, kom den i en skål og stil til side. Gem de resterende 50 g til pynt.
2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således at kornene bliver løsnet fra hinanden.
3. Varm fløde, mælk, sukker, vaniljesukker og vaniljestang op til lige under kogepunktet og tag af varmen.
4. Læg husblas i blød i koldt vand.
5. Fjern vaniljestangen fra den varme væske, pres vandet fra husblassen og rør den ud i væsken.
6. Tilsæt lidt efter lidt væsken til den hakkede hvide chokolade under omrøring med et piskeris indtil det er smeltet. Tilsæt til sidst fintreven citronskal.
7. På køl: Fordel blandingen i 6 skåle og sæt på køl. Lad panna cottaen sætte sig i min. 6 timer.

 

Tip
Hak de resterende 50 g chokolade. Pynt desserterne med friske bær, hakket chokolade og små mynteskud. Server evt. frugtsorbet til.