Product added to basket

JORDBÆRGRØD MED LUN CHOKOLADESIFON

JORDBÆRGRØD MED LUN CHOKOLADESIFON

Fantastisk frisk sommer dessert der kan nydes på teressen i de lune sommeraftner. Populær blandt både store og små.

Grød
Friske jordbær skæres i skiver og bringes langsomt i kog i en gryde sammen med 1/6 del sukker i forhold til jordbærrernes vægt og lidt citronsaft (grøden skal være til den usøde side, smag og føl dig frem). Lad den simre til marmeladeagtig konsistens. Afkøles og heri vendes skiver af friske jordbær og evt. skovjordbær, hvis man har adgang til disse.

Hvid Chokoladesifon 
75 g fløde
125 g hvid chokolade
60 g pasteuriserede æggehvider, korn fra en 1/2 vanillestang

Varm fløden med vanillekorn, den må ikke koge. Finthakket chokolade kommes i en skål og den varme fløde hældes over. Rør til massen er glat og rør æggehviderne i. Mens cremen er lun hældes den i sifonflaske (med friske patroner). Kom sifonflasken i en gryde med vand, som dækker ca. halvdelen af flasken. Lad den stå over svag varme, ca. 60 grader i en lille times tid. Cremen er nu klar til brug, men skal rystes rigtigt godt inden man sprøjter den ud.

Anretning
Den kolde jordbærgrød anrettes i små glasskåle og henover sprøjtes den lune chokoladesifon.
Dekoreres med tørrede jordbær, skovjordbær, jordbærjulienne og mynte.

Bestil hvid chokolade