Product added to basket

Kirsebærsuppe

Opskrift

Kirsebærsuppe

Denne opskrift på kirsebærsuppe er med sin mørke røde farve og sødme en skøn sommerdessert.

Du skal bruge...

Kirsebærsuppe
1 kg kirsebær med sten
400 g sukker
1 vanillestang
Citronsaft


Sådan gør du...
Bland kirsebær og sukker sammen. Del vanillestangen og skrab alle korn ud. Kom det hele i en gryde og varm op. Lad blandingen stå og småsimre i ca. 2 timer (må ikke koge). Kom suppen igennem en fin sigte og lad den stå natten over. Næste dag presses det sidste væde fra bærrene ud og suppen smages til med citronsaft og stilles på køl.

Panacotta
2 håndfulde friske basilikumblade
1/2 l fløde
3 1/2 blade gelatine
80 g sukker
Kornene fra 1 vanillestang
50 g hvid chokolade

Sådan gør du...
Blancher de friske basilikumblade i rigeligt vand og afkøl i isvand. Herefter blendes med fløden i 2 minutter. Udblød gelatinen i koldt vand. Lun halvdelen af basilikum-fløden sammen med sukker og vanille og smelt chokoladen heri. Tilsæt gelatinen. Vend den lune flødeblanding sammen med den resterende fløde og sigt. Støb blandingen i 8 portionsforme og lad den sætte sig natten over.

Servering
Anret den støbte pannacotta i en dyb tallerken.
Kirsebærsuppen hældes forsigtigt omkring og der pyntes med friske basilikumblade, halve kirsebær og eventuelt stykker af nougatine

Bestil hvid chokolade