Product added to basket

Kirsebærsuppe med basilikum pannacotta

Til 8 personer

 


 

 Af Mikael Grønlykke

Ingredienser

Kirsebærsuppe

1 kg kirsebær med sten

400 g sukker

1 vanillestang

Citronsaft

Panacotta

2 håndfulde friske basilikumblade

1/2 l fløde

3 1/2 blade gelatine

80 g sukker

Kornene fra 1 vanillestang

50 g hvid chokolade

 

 

 

Sådan gør du

01

Kirsebærsuppe

1. Bland kirsebær og sukker sammen.

2. Del vanillestangen og skrab alle korn ud.

3. Kom det hele i en gryde og varm op.

4. Lad blandingen stå og småsimre i ca. 2 timer (må ikke koge).

5. Kom suppen igennem en fin sigte og lad den stå natten over.

6. Næste dag presses det sidste væde fra bærrene ud og suppen smages til med citronsaft og stilles på køl.

 

 

02

Panacotta

1. Blancher de friske basilikumblade i rigeligt vand og afkøl i isvand.

2. Herefter blendes med fløden i 2 minutter. Udblød gelatinen i koldt vand.

3. Lun halvdelen af basilikum-fløden sammen med sukker og vanille og smelt chokoladen heri. Tilsæt gelatinen.

4. Vend den lune flødeblanding sammen med den resterende fløde og sigt.

5. Støb blandingen i 8 portionsforme og lad den sætte sig natten over.

 

 

03

Servering

1. Anret den støbte pannacotta i en dyb tallerken.

2. Kirsebærsuppen hældes forsigtigt omkring og der pyntes med friske basilikumblade, halve kirsebær og eventuelt stykker af nougatine