Product added to basket

Klassisk rødgrød med vaniljeis

Friske, danske jordbær befinder sig i en klasse for sig selv.
At nyde friske jordbær - solmodne og stadig solvarme - er en oplevelse, få andre kan måle sig med.

Med denne opskrift på klassisk rødgrød med vaniljeis hylder vi danske jordbær og vender tankerne
mod barndommen og sommerens solrige jordbærbede.

 

 Af Thomas Herman



 

INGREDIENSER
(4 pers)


600 g jordbær, rensede og rengjorte

1 stang vanilje

100 g rørsukker

1 dl god ribssaft

Kartoffelmel

Saft af 1 citron

0,5 l Summerbird Vanilla is

En håndfuld ristede spanske mandler, hakket groft

Lidt rød syre

Sådan gør du


01 

Gem et par mindre jordbær til anretningen. Halver resten, hvis de er store.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i en smule af sukkeret, således at kornene bliver løsnet fra hinanden. 
Kog ribssaft, rørsukker, vanilje-rørsukker og den flækkede, tomme vaniljestang op. Kom så jordbærrene i og kog dem igennem et par minutter, til de er næsten møre. 
Rør herefter kartoffelmel ud i lidt vand. Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelsblandingen lidt ad gangen under omrøring, til grøden får den ønskede konsistens.
Når grøden er blevet tilsat kartoffelmelet må den ikke koge igen. Husk, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet. *
Smag grøden til med citronsaft og evt. en smule rørsukker. Fjern vaniljestangen og køl grøden ned.



02

Vend ved servering friske, kvartede jordbær i grøden - gem lidt bær til pynt. Anret grøden i 4 dybe tallerkner og pynt yderligere med friske jordbær, et drys hakkede mandler og lidt rød syre.

Afslut med en stor kugle Summerbird Vanilla is og nyd straks.




Video