Product added to basket

Rabarberkompot med yuzu-liquorice is

Opskrift

Rabarberkompot med yuzu-liquorice is

DESSERT TIL 6 PERSONER

Det er en mindre åbenbaring at stå i sit køkken med de allerførste rabarber efter en lang, mørk vinter.

Rabarberne fylder nærmest hele køkkenbordet med deres forfriskende grønne skærme og røde stilke, og deres vidunderlige duft farver hele køkkenet med syrlige forårsaromaer.

Vi hylder forårsbebuderen med en super simpel opskrift på en sprød rabarberkompot, som i forening med vores yuzu-liquorice is skaber ren magi – intet mindre.

 

 

 

Ingredienser 

500 g rabarber

200 g sukker

½ stang vanilje

2 stk. stjerneanis

½ liter yuzu-liquorice is

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 150°.

Skyl rabarberne og snit stilkene i 1,5 cm stykker.

Skrab vaniljekornene af vaniljestangen ved hjælp af en kniv.

Bland vaniljekornene grundigt med sukkeren.

Bland snittede rabarber, vaniljesukker og stjerneanis i et ovnfast fad.

Bag kompotten i 30-45 minutter alt efter, hvor sprøde du ønsker rabarberne.

Afkøl rabarberkompotten i køleskabet et par timer.

Tag yuzu-liquorice isen ud af fryseren 30 minutter før anretning, så den er tempereret.

 

Servering

Anret rabarberkompotten i dybe tallerkner.

Tilføj 1-2 kugler yuzu-liquorice is og nyd straks.

 

Du finder isen i vores Chocolaterier og udvalgte forhandlere.
Find dit nærmeste Chocolaterie her