Product added to basket

Rabarbermousse

Med hvid chokolade

Rabarbermousse

En velsmagende rabarbermousse med hvid chokolade. Denne smukke dessert er ikke kun frisk og let, men også meget dekorativ på spisebordet. 

Til 6 personer

Ingredienser
1 frisk rabarber
250 g vand
150 g sukker
3 blade gelatine
500 g fløde
Kornene fra 1/2 vanillestang
150 g pasteuriserede æggeblommer
100 g florsukker
100 g rabarbermarmelade 
Økologisk hvid chokolade fra Summerbird

Fremgangsmåde Mousse
Start med at rense rabarberen. Skær den i stave på ca. 8 cm og skær stavene i tynde skiver på langs. Anvend evt. et mandolinjern.
Bland vand og sukker sammen og bring det til kogepunktet. Lad siruppen stå og køle lidt ned et par minutter.
Pocher hver rabarberskive i den lune sirup, så de bliver møre og stadig har lidt bid (dette tager ca. et minut).
Køl skiverne ned og kom dem i indersiden af seks glas.
Udblød gelatinen i koldt vand i ca. 5 minutter og pisk fløden til en blød skum.
Vanille, æggeblommer og florsukker blandes og piskes helt hvidt og luftigt.
Lun marmeladen i en tykbundet gryde og smelt gelatinen heri. Lad marmeladen køle lidt ned og vend derefter forsigtigt æggemassen i.
Når æggemassen føles kold, vendes fløden i.
Fyld moussen i glassene med rabarber og kom dem i køleskabet i minimum 3 timer.

Fremgangsmåde Gelè
Udblød 2 blade gelatine i koldt vand.
Tag den sirup, du har pocheret rabarberen i og kog den ind til ca. det halve.
Vej så 200 g sirup af og lun i en gryde. Smelt gelatinen heri og sigt.
Køl siruppen lidt ned. Når siruppen føles kold, men stadig er flydende dækkes toppen af hvert glas med en spsk sirup.

Stil i køleskabet i ca. en time og server med masser af hvid chokolade-snirkler på toppen.

 

Bestil hvid chokolade