Product added to basket

Solbær-iscreme med ristet rugbrød, syltede solbær og sabayonne

Opskrift

Solbær-iscreme med ristet rugbrød, syltede solbær og sabayonne

Til 4-6 personer


ISCREME
200 g fløde
200 g sødmælk
20 g flydende glukose
100 g sukker
100 g æggeblommer
200 g friske solbær
60 g mørk chokolade
50 g lys chokolade
Skallen af revet citron

Varm fløde, mælk, glukose og sukker i en gryde. Hæld massen over æggeblommerne og pisk.
Blandingen hældes tilbage i gryden og lunes indtil cremen bliver tyk. Blend cremen sammen med solbærrene og køl blandingen helt ned.
Hak al chokoladen så fint som muligt og vend det i cremen sammen med citronskal. Blandingen køres på ismaskine til rette konsistens.

SABAYONNE
20 g friske solbær
50 g solbærlikør
75 g sukker
150 g æggeblommer


Varm solbær, solbærlikør og sukker i en gryde. Hæld massen over æggeblommerne og pisk.
Blandingen hældes tilbage i gryden og lunes, indtil den har en cremet konsistens.
Kom massen i en skål og pisk med en elpisker til den er kold og luftig.

SYLTEDE SOLBÆR
200 g solbær
50 g sukker
Kornene fra 1/2 vanillestang


Alle ingredienser blandes sammen og står lunt en halv dags tid.

RISTET RUGBRØD
Rugbrød skæres i fine tern, som ristes i gyldent smør.

Servering
Fordel de syltede bær på tallerkner. Læg en kugle is på bærrene og hæld en skefuld Sabayonne over.


Drys de lune brødtern over desserten og server straks.

Køb chokolade her