Product added to basket

Solbær-iscreme med ristet rugbrød, syltede solbær og sabayonne

 


 

 Af Mikael Grønlykke

ISCREME

200 g fløde

200 g sødmælk

20 g flydende glukose

100 g sukker

100 g æggeblommer

200 g friske solbær

60 g mørk chokolade

50 g lys chokolade

Skallen af revet citron

SABAYONNE

20 g friske solbær

50 g solbærlikør

75 g sukker

150 g æggeblommer

SYLTEDE SOLBÆR

200 g solbær

50 g sukker

Kornene fra 1/2 vanillestang

RISTET RUGBRØD

Rugbrød

Smør

Sådan gør du

 

01

Iscreme

1. Varm fløde, mælk, glukose og sukker i en gryde.
2. Hæld massen over æggeblommerne og pisk.
3. Blandingen hældes tilbage i gryden og lunes indtil cremen bliver tyk.
4. Blend cremen sammen med solbærrene og køl blandingen helt ned.
5. Hak al chokoladen så fint som muligt og vend det i cremen sammen med citronskal.
6. Blandingen køres på ismaskine til rette konsistens.

 

 

02

Sabayonne

1. Varm solbær, solbærlikør og sukker i en gryde.
2. Hæld massen over æggeblommerne og pisk.
3. Blandingen hældes tilbage i gryden og lunes, indtil den har en cremet konsistens.
4. Kom massen i en skål og pisk med en elpisker til den er kold og luftig.

 

 

03

Syltede solbær

1. Alle ingredienser blandes sammen og står lunt en halv dags tid.

 

 

04

Ristet rugbrød

1. Rugbrød skæres i fine tern, som ristes i gyldent smør.

 

 

05

Servering

1. Fordel de syltede bær på tallerkner. Læg en kugle is på bærrene og hæld en skefuld Sabayonne over.
2. Drys de lune brødtern over desserten og server straks.