Product added to basket

Sommertærte med hvid trøffel og hindbær

Opskrift

Sommertærte med hvid trøffel og hindbær

TÆRTEDEJ
250 g koldt smør
200 g florsukker
500 g hvedemel
2 æg


Alle ingredienser æltes godt sammen (vær dog opmærksom på ikke at ælte dejen alt for længe, da den vil trække sig, når den bages). Kom dejen i
køleskab et par timer. Rul derefter dejen så tyndt som muligt og kom den i en tærteform. Fór tærteformen med bagepapir og ris eller tørrede bønner
(det hjælper med at holde dejen på plads). Bages i forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 15 minutter til den bliver gyldenbrun.


HVID CHOKOLADETRØFFEL
100 g fløde
100 g hvid chokolade
2 blade gelatine
Udblød gelatinen i koldt vand. Lun fløden og hak chokoladen fint. Smelt gelatinen i den varme fløde og hæld over chokoladen. Rør indtil massen
er ensartet. Cremen hældes på den bagte tærte, som køles et par timer.


HINDBÆRCREME
2 blade gelatine
200 g hindbærpuré/moste hindbær
60 g sukker
90 g pasteuriserede æggeblommer
45 g pasteuriserede æggehvider
75 g koldt smør i tern
300 g friske hindbær


Udblød gelatinen i koldt vand. Lun hindbærpuré og sukker. Pisk æggeblommer og æggehvider sammen og hæld den lune puré over, mens der piskes
godt. Kom massen tilbage over svag varme indtil konsistensen bliver cremet. Tilsæt gelatinen og pisk det kolde smør i. Hindbærpuréen hældes i
tærten som lag nummer 2. Anret friske hindbær oven på hindbærcremen og kom tærten i køleskabet et par timer.


HINDBÆRGELÉ
500 g hindbær
50 g vand
100 g sukker
4 blade gelatine


Bland hindbær, vand og sukker og lad blandingen stå over meget svag varme i ca. 4 timer. Blandingen sigtes gennem et klæde og lagen koges ind til
200 g sirup. Opløs gelatinen i koldt vand og smelt den i den lune sirup. Lad siruppen blive kold, uden at den når at sætte sig. Herefter trækkes den
over de friske hindbær på tærten, så hele tærten er geléret. Køl ned i 2 timer.


Servering
Tag tærten ud af formen og server ved stuetemperatur.

Køb hvid chokolade her