Product added to basket

Tiramisu med Amber & hasselnødder

Opskrift

Tiramisu med Amber & hasselnødder

Overrask gæsterne med Summerbirds egen opskrift på den populære dessert Tiramisu. I denne opskrift anvender vi vores prisvindende chokolade Amber (karameliseret hvid chokolade), der med sin søde, let bitre cremede tone løfter desserten op på et højere gastronomisk niveau.   

Dessert til 6 personer

Ingredienser
1 stang vanilje
5 æggeblommer
75 g flormelis
400 g mascarpone
3 1/2 dl piskefløde
1 økologisk citron, revet skal
150 g + 50 g Summerbird chokolade Amber (karamelliseret hvid chokolade)
6 dl espressokaffe
4 spsk. Amaretto (mandellikør)
30 stk. ladyfingers
100 g ristede hasselnødder
kakaopulver

Fremgangsmåde
1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
2. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt.
3. Bland mascarpone, piskefløde og citronskal, og pisk det stift.
4. Vend forsigtigt fløde/mascarponecremen ned i æggemassen med en dejskraber, og pisk til en let creme.
5. Hak 150 g Amber chokolade groft, og vend sammen med mascarponecremen.
6. Bland espressokaffe og Amaretto, og dyp ladyfingers lynhurtigt i kaffelagen; de skal blot suge lidt og ikke gennemvædes.
7. Byg op: Læg ladyfingers på et aflangt fad. Fordel halvdelen af cremen henover, derefter et nyt lag ladyfingers, og top med resten af cremen.
8. På køl: Lad desserten stå på køl i mindst 4 timer - eller endnu bedre natten over.
9. Servering: Hak hasselnødderne groft, og drys henover desserten. Riv 50 g Amber chokolade ud over, og sigt lidt kakaopulver øverst.