Product added to basket

Vaniljepocheret pære & chokoladesauce af Amazonas 61%

  


 

 Af Thomas Herman

 Ingredienser

 

Syltede pære  (Laves dagen før)

4 stk. modne pære

6 dl hvidvin med noget sødme

4 dl vand

400 g sukker

1 kvist rosmarin

6 peberkorn

1 tsk. fennikelfrø

1 stang vanilje

2 stk. hel stjerneanis

1 dl Poire Williams - Kan undlades

Citron

Hakkede pistacienødder

Citronmelisse

Kørvel

 

Chokoladesauce

20 g sukker

1 stang vanilje

1 dl piskefløde

1/2 dl sødmælk

150 g mørk Summerbird chokolade - Amazonas 61%

1 knivspids salt

Sådan gør du


01 - Vaniljepocheret pære

  1. Skræl pærerne men lad stilken sidde i toppen, fjern blomsten og kernehuset fra bunden af pæren med et parisiennejern eller en lille kniv.

  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem i en smule af sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.

  3. Karamelliser sukkeret let og tilsæt heri peberkorn, fennikelfrø, stjerneanis, rosmarinkvisten, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og rør det hele rundt.

  4. Tilsæt nu hvidvin, vand og Poire Williams. Smag lagen til med en smule citronsaft.

  5. Kom herefter pærerne i lagen og pocher dem ganske forsigtigt i ca. 20-25 minutter alt afhængig af størrelsen, sorten og sæson. Mærk på dem undervejs - de må endelig ikke få for meget.

  6. Når pærene er let møre, løftes de op fra lagen og kommes i en passende beholder.

  7. Afkøl lagen til stuetemperatur og hæld den over pærerne. Sæt herefter pærerne på køl natten over. 

 


02 - Chocoladesauce af Amazonas 61%

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.

  2. Hak chokoladen fint. Kom chokolade, vaniljesukker, fløde, mælk og salt i en gryde og lun forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet, og saucen er blank og homogen. Herefter er chokoladesaucen klar til servering.

 

Servering

  1. Tag de syltede pærer ud fra køl 1 time før servering.

  2. Afdryp dem på et rent stykke papir og drys dem med hakkede pistacienødder, citronmelisse og kørvel.

  3. Anret dem på 4 tallerkener og serverer med den lune chokoladesauce og vaniljeis.