Product added to basket

Varm chokolade - Gudernes drik

Opskrift

Varm chokolade - Gudernes drik

Denne opskrift på varm chokolade er enestående på en kold og mørk dag. Den fyldige smag af ren mørk chokolade fra Summerbird, krydret med kanel og en smule chili, for derefter at være tilsmagt vanilje og rørsukker, skaber en drik der er en Gud værdig. 

Varm chokolade til 6 personer

Ingredienser
1 stang vanilje
1 tsk. smør
1 tsk. kakaopulver
4 cm kanelstang
1 lille stump chili
1 ltr. sødmælk
1 spsk. rørsukker
200 g mørk Summerbird chokolade, PERU 61%
Lidt flødeskum

Fremgangsmåde
1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i en smule af rørsukkeret med den flade side af en kniv.
2. Kom smørret i en tykbundet gryde, og lad det bruse op. Sauter vaniljekorn, vaniljestang, kakaopulver, kanelstang og chili ganske kort heri.
3. Tilsæt mælk, hakket chokolade og rørsukker, og bring det langsomt tæt på kogepunktet under omrøring, til chokoladen er smeltet. Mælken må ikke koge!
4. Tag gryden af varmen, og lad chokoladen trække med krydderierne yderligere 5 min.
5. Sigt chokoladen over i en ren gryde, varm op, og server straks. Pynt med flødeskum.