Summerbird er ikke i tvivl om, at de ønsker sig de bedste af de bedste maskiner til det fuldkomne risteri. Der forskes i potentielle maskiner i 3-4 år, før heldet er med Summerbird, der støder på den helt rette ekspertise under rejser i Schweiz og Tyskland. Ekspertisen materialiserer sig i form af nogle ældre herrer, der har års erfaring fra chokoladebranchen - og har set gamle, fantastiske batchristere blive erstattet af moderne ristere i 1950’erne og 60’erne.
Og jo, medgav de ældre herrer, de nye maskiner var hurtige og mere effektive men på bekostning af smagen.
Summerbird fandt tre næsten 100 år gamle maskiner i Italien. Hjemme på Fyn lod man dem skille ad i tusinde stykker, som en gammel Rolls Royce, renoverede og samlede igen med moderne teknologi så der i chokoladeproduktionen kunne opnås
fuldstændig kontrol på de vigtige parametre.
Maskinerne kører upåklageligt hver eneste dag, langsommere end de moderne, men skaber til gengæld stor smag - som ingen moderne maskiner ville kunne.