GROUNDWORK

Founders speak

"Vi er 100 år fremme i tiden. Nogen sidder et sted derude, og taler om Summerbird Organic.
Om hvor
spændende Amber chokoladen er, om hvor god den mørke chokolade er i forening med de ristede nødder. Hvor enkelt og fint tingene er sat sammen, og hvor delikat det smager.
Det er dét, jeg drømmer om.
At bygge noget så stærkt at det overlever generation efter generation.

Mine egne helte er først og fremmest min mor, som lavede autentisk mad fra bunden hver dag - og lod mig være med.
Også The Beatles har gjort et kæmpe indtryk i min opvækst. Fire almindelig drenge der kunne skabe så stor musikkunst på baggrund af flid og samarbejde.
Vi er lidt flere i vores Summerbird big band, men ambitionerne, fliden og målet er det samme, som jeg forestiller mig, at det var tilfældet hos The Beatles. Vi knokler med glæde hver eneste dag for at komme et lille skridt nærmere det fuldendte - og blive en lysende stjerne på chokoladehimlen.
"

- Mikael Grønlykke, Founder

GRÆNSELØST. HÅNDVÆRK.

Vi er formet af vores lange historie i gastronomi og kogekunst.
Vi elsker - ja nærmest tilbeder - den klassiske gastronomi.
Gamle traditioner testet igen og igen og igennem generationer i forsøget på at ramme det perfekte.
Men der kommer lige så meget ild i øjnene på os, når det handler om innovation. Nye tanker, nye smage, nye oplevelser der, hvis de er rigtigt vellykkede, kan ende med at blive nye klassikere.
At være dygtige håndværkere er et must hos Summerbird, og herfra slipper vi fantasi og kreativitet løs i jagten på nye sensationer.

DET FULDKOMNE KAKAORISTERI

Summerbirds risteri er måske virksomhedens vigtigste kapital.
Med risteriets etablering får Summerbird samtidigt cementeret den fulde overgang til økologisk produktion, og tætte relationer til kakaofarmerne fra Equador, hasselnødproducenterne i Piemonte og alle de øvrige udvalgte leverandører sikrer 100% sporbarhed, kvalitet og ordentlige forhold hos alle de eksterne leverandører til chokoldeproduktionen på Fyn.

Old-school. for smagens skyld.

Summerbird er ikke i tvivl om, at de ønsker sig de bedste af de bedste maskiner til det fuldkomne risteri. Der forskes i potentielle maskiner i 3-4 år, før heldet er med Summerbird, der støder på den helt rette ekspertise under rejser i Schweiz og Tyskland. Ekspertisen materialiserer sig i form af nogle ældre herrer, der har års erfaring fra chokoladebranchen - og har set gamle, fantastiske batchristere blive erstattet af moderne ristere i 1950’erne og 60’erne.
Og jo, medgav de ældre herrer, de nye maskiner var hurtige og mere effektive men på bekostning af smagen.

Summerbird fandt tre næsten 100 år gamle maskiner i Italien. Hjemme på Fyn lod man dem skille ad i tusinde stykker, som en gammel Rolls Royce, renoverede og samlede igen med moderne teknologi så der i chokoladeproduktionen kunne opnås
fuldstændig kontrol på de vigtige parametre.
Maskinerne kører upåklageligt hver eneste dag, langsommere end de moderne, men skaber til gengæld stor smag - som ingen moderne maskiner ville kunne.

BAG DE KØLIGE HVIDE MURER

“Alt hvad mennesket gør, kan være kunst.
Kunst er en bestræbelse af en meget høj kvalitet.”

summerbird-icon

Udtrykt i en af Summerbirds grundlægger, Mikael Grønlykkes yndlingsbøger ‘Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel’ af Robert M. Pirsig, udgivet første gang i 1974, og gengivet i Summerbirds egen bog ‘Gudernes føde’ fra 2008.

Ambitiøst. dedikeret. teamwork.

Den del af Summerbird du ikke oplever, når du besøger et af vores chokolaterier eller vores digitale chokoladeunivers, er alle de mennesker, der står bag hver eneste smagsoplevelse. Hjertet i Summerbird. Menneskene i Summerbid er helt særlige, og vi er en myriade af fagkompetencer: Kokke, bagere, konditorer, maskinmestre, ristemestre, pakkeoperatører og mange flere.

Et teamwork og en ånd drevet af små skridt frem mod de store ambitioner.
Med ganske få elementer af det allerbedste fra naturen ønsker vi at gøre en stor forskel og skabe oplevelser: Et rent produkt der oser af autencitet, og hvor du tydeligt kan genfinde naturens forunderlige smage.
Summerbird Organic er priviligeret af et meget flittigt, ambitiøst og dedikeret personale der alle som én arbejder hårdt for at skabe små sensationer .