historien om summerbird

Summerbird starter i 1986 som et oprør mod produkter fyldt med tilsætningsstoffer og kunstige smagsforstærkere. Den dag i dag er virksomhedens drivkraft jagten på den fuldendte smag, baseret på Only Nature’s Ingredients, som der står på den allerførste æske med chokoladesommerfugle.

Summerbird starter i 1986 som et oprør mod produkter fyldt med tilsætningsstoffer og kunstige smagsforstærkere.

gastronomiske pionerer, der bragte det franske køkken og den første Michelin-stjerne til Danmark.

Summerbirds historie begynder i 1986. De gastronomiske pionerer Lene og Sven Grønlykke, der har stået bag restauranter som Falsled Kro og Kong Hans og har bragt den første Michelin-stjerne til Danmark, er sammen med deres kokkeuddannede søn Mikael ved at udvikle en kage med marcipan som hovedingrediens. De tester forskellige produkter, men er ikke tilfredse. Den marcipan, der er tilgængelig på markedet, smager kunstigt og er fyldt med tilsætningsstoffer, og familien beslutter sig for at udvikle deres egen kvalitetsmarcipan. 

Valenciamandlerne bliver hovedingrediensen i en marcipan med en helt unik og nuanceret smag

Mikael Grønlykke tager til Valencia for at hente verdens bedste mandler. Dem valser han fint og blander med en lille smule sukker. Resultatet er overraskende. Marcipanen er saftig og har en tydelig mandelsmag med fine florale noter. Grønlykkerne er enige om, at det er en smag, der ikke må blive gemt væk i en kagedej, men i stedet skal fremhæves. Sammen med chokolade. Den fuldendte chokolade.  

  

På det tidspunkt findes der heller ikke kvalitetschokolade i Danmark. Ikke engang i dessertkøkkenerne på de bedste restauranter. Men i Frankrig, syd for Lyon, finder Mikael Grønlykke en lille familieejet chokoladevirksomhed, der producerer verdens fineste råchokolade. Familierne starter et samarbejde om at finde frem til en råchokolade, som får smagsnuancerne i både kakaobønnen og den sarte marcipan til at træde frem.  

En gastronomisk sommerfugl

De første chokoladesommerfugle fra familien Grønlykke er et nybrud i chokoladeverdenen. De er skabt på de ypperste råvarer og består kun af naturlige ingredienser. Only Nature’s Ingredients står der på den allerførste hvide minimalistiske æske, som sommerfuglene sendes ud i, og Grønlykkerne bliver anerkendt for deres skelsættende arbejde med en pris fra det gastronomiske akademi. 

fundamentet for fremtiden.

Dengang som nu er jagten på den fuldendte smag, baseret på naturens bedste råvarer drivkraften i virksomheden Summerbird. Med Mikael Grønlykke i spidsen er virksomheden siden blevet til Summerbird Organic og har modtaget en række priser og internationale anerkendelser for sine innovative chokoladeprodukter.  

Siden 1986

  • 1986

    De første chokoladesommerfugle fra familien Grønlykke er et nybrud i chokoladeverdenen. Chokoladesommerfuglene skabes af de ypperste råvarer og består kun af naturlige ingredienser

    ‘Only Natures Ingredients’, som der står på den første æske med sommerfugle, skabt af saftig marcipan overtrukket med et tykt lag mørk chokolade.

  • 1991

    Summerbird udvikler sit eget designunivers. De kridhvide æsker uden print og farver bryder radikalt med datidens emballager, der ellers er kendetegnet ved et tungt, mørkt og altmodisch udtryk.

  • 1996

    Summerbird modtager Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom, for at gøre en særlig indsats der fremmer dansk gastronomi.

  • 2000

    Summerbird vokser ud af rammerne på familiens gamle mejeri i Hårby, og bygger nu virksomheden på en bakketop i Assens med en smuk udsigt over Lillebælt. Bygningerne formgives med inspiration i formsproget fra Summerbirds hvide chokoladeæsker.

  • 2001

    Summerbird åbner Danmarks første nichechokoladebutik i København. I butikken er de mørke chokolader og kakaobønnen i centrum.

  • 2002

    Summerbird lancerer sin egen Grand Cru-flødebolle, der baner vejen for en ny generation af flødeboller i høj kvalitet. Grand Cru-flødebollen har en blød marcipanbund af mandler fra Spanien, en tæt skum med masser af vanilje og et overtræk af sprød kvalitetschokolade.

  • 2005

    Summerbird genopfinder de dragerede mandler - på tidspunktet, en glemt og uddød kategori - med produkterne Raspberry Red og Liquorice, der er let ristede spanske mandler drageret i mælkechokolade og drysset med hindbærgranulat eller lakrids.

  • 2010

    Summerbird starter sin rejse mod at blive økologisk. Virksomheden oplever, at de økologiske råvareleverandører er ambitiøse med en mission om at skabe råvarer med ypperlig smag og høj kvalitet. På deres plantager oplever man biodiversitet, blomster, summende insekter og smukke sommerfugle.

  • 2012

    Summerbird påbegynder byggeriet af et helt nyt kakaobønneristeri - en gammel drøm for familien Grønlykke, der nu bliver til virkelighed.

    Risteriet baseres på museale maskiner, som er totalt gennemrestaurerede og moderniserede med ny teknologi. Risteriet er hjertet i Summerbird, hvor ristningen af bønnerne definerer den endelige chokolade. Projektet færdiggøres i 2014.

  • 2014

    Summerbird er nu omlagt til økologi, og skifter navn til Summerbird Organic.

  • 2015

    Summerbirds første patenterede Amber-chokolade sprænger de eksisterende chokoladekategorier. Amber er hverken hvid eller mørk, men har helt sin egen smag, en gylden farve og en silkeblød konsistens som den franske dessert creme brulée. Amber er udviklet i tre smage og nuancer: Amber Classic, Amber Blond og Amber Noir.

den originale sommerfugl

Collection Packshot 0001 Summerbird16.11.22 1Collection 9
Collection Packshot 0000 Summerbird16.11.22 2Collection 18
Collection27Collection 27
Collection48Collection48 1
Collection96Collection96 1