Kvalitet og innovation

"Alt hvad mennesket gør, kan være kunst"

Kærligheden til produktet

Så snart man træder inden for hos virksomheden Summerbird Organic, der ligger ved det Sydfynske Øhav, mærker man, at her foregår noget ganske særligt. Det hænger i væggene, at her er en virksomhed, der søger det ultimative. Hver eneste dag. Kærligheden til produktet og den konstante udvikling af det har bragt Summerbird Organic til den nuværende stærke position på markedet. For det er i produktudviklingen, kræfterne er blevet lagt. Heriblandt kan nævnes den patenterede nye nordiske chokolade, der er helt udenfor kategori, Amber.
Virksomhedens produkter er baseret på naturlige råvarer af høj kvalitet og der ligger et stort potentiale og et spændende udviklingsarbejde her i de kommende år.

Specialisterne

Summerbird Organic er bygget på omhu og dedikation. I produktionen og processerne søger vi det ultimative, og vores passion udkommer i hvert enkelt af vores produkter. Stærkest opleves det på chokoladefabrikken i Assens. Her arbejder de dygtigste håndværkere side om side med moderne robotter.

Vi bruger den nyeste robotteknologi, når det kommer til temperering. Her sørger high-tech maskiner med digital præcision for at sikre, at chokoladen opnår den perfekte blanke overflade.Til gengæld er vores risteri baseret på old-school håndværk. Ligesom kaffe- eller vinbønder kultiverer deres råvarer individuelt for at skabe produkter af høj kvalitet, rister vi vores kakaobønner i særskilte batches. På den måde forfiner vi råvaren og lægger grunden til den ultimative smagsoplevelse, inden bønnerne forarbejdes i vores produkter. I pyntefasen hånddekoreres chokoladen af dedikerede chokolatiers, der giver hver chokolade et personligt og æstetisk udtryk.Medarbejderne hos Summerbird Organic bærer alle visionen om at ville skabe ultimative smagsoplevelser.

Chokolade kvalitet

I 1986 sad Folketinget og arbejdede på Danmarks første regelsæt omkring økologi. Samme år kom Summerbird Organic på markedet med sin minimalistiske æske, tæt pakket med chokoladesommerfugle. På æsken stod printet med sort: Only nature’s ingredients.
Det er helt grundlæggende for Summerbird Organic at være så tæt som muligt på det bedste fra naturens skatkammer. Fra starten tog vi afstand fra uendeligt lange ingredienslister, fyldt med kunstige aromaer, farve- og tilsætningsstoffer. I stedet arbejdede vi ud fra at finde de bedste råvarer og producere så enkelt som muligt. I hjertet af Summerbird Organic er vores eget risteri, som er udviklet til at kunne producere den allerfineste mørke cru-chokolade. Men som også bruges til at nørde med at udvikle nye typer chokolade, der ikke før har været på markedet.
Et eksempel på en ny type chokolade er Amber. Det er en revolutionerende økologisk chokolade med sit eget unikke smagsunivers af sødme, frugtnoter, en let bitterhed og en cremet konsistens. Amber er en patenteret chokolade helt uden for kategori - hverken hvid, fløde eller mørk, men har på trods heraf vundet adskillige priser hos ”International Chocolate Awards”.
Lysten til at forfine og raffinere råvarerne og nørde med at udvikle nye produkter er en ekstremt stærk motor i Summerbird Organic.