JULEKAGE AMAZONAS 61 %  MED APPELSIN & VARME KRYDDERIER

JULEKAGE AMAZONAS 61 % MED APPELSIN & VARME KRYDDERIER

Af Summerbird Organic 7. December 2023

Ingredienser 

Julekage

150 g mørk chokolade Amazonas 61 %

1 vaniljestang

200 g blødt smør

175 g brun farin

1 appelsin, skal og saft heraf

4 æg

200 g mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Julekage

  • Hak chokoladen, kom den i en skål og smelt det over vandbad.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i 1 spsk. brun farin, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Pisk smørret grundigt med vaniljesukkeret og den brune farin.
  • Tilsæt reven skal og saft fra appelsinen og pisk det yderligere sammen.
  • Pisk herefter et æg i ad gangen og pisk derefter den smeltede chokolade i.
  • Kom hvedemel, bagepulver, kanel og kardemomme i en skål og rør det sammen.
  • Sigt herefter de tørre ingredienser over i massen, lidt ad gangen mens der piskes godt til.
  • Smør den ønskede form grundigt med smeltet smør, hæld massen i og bag den herefter i en forvarmet ovn ved 160 grader i en time. Afkøl den inden servering.
02

Servering

  • Serveres evt. med let pisket flødeskum rørt med vanilje.

03

Ingredienser

Se andre opskrifter