JULEKAGE AMAZONAS 61 % MED APPELSIN & VARME KRYDDERIER
Ingredienser
Julekage
150 g mørk chokolade Amazonas 61 %
1 vaniljestang
200 g blødt smør
175 g brun farin
1 appelsin, skal og saft heraf
4 æg
200 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Julekage
- Hak chokoladen, kom den i en skål og smelt det over vandbad.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i 1 spsk. brun farin, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Pisk smørret grundigt med vaniljesukkeret og den brune farin.
- Tilsæt reven skal og saft fra appelsinen og pisk det yderligere sammen.
- Pisk herefter et æg i ad gangen og pisk derefter den smeltede chokolade i.
- Kom hvedemel, bagepulver, kanel og kardemomme i en skål og rør det sammen.
- Sigt herefter de tørre ingredienser over i massen, lidt ad gangen mens der piskes godt til.
- Smør den ønskede form grundigt med smeltet smør, hæld massen i og bag den herefter i en forvarmet ovn ved 160 grader i en time. Afkøl den inden servering.
Servering
-
Serveres evt. med let pisket flødeskum rørt med vanilje.
Ingredienser
- Amazonas 61%
74 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin
- Af Summerbird Organic 6. September 2024
Istærte med Amber Caramel
- Af Summerbird Organic 28. August 2024
Chokoladetærte Guayas 71 % med kaffeganache
- Af Summerbird Organic 22. August 2024
"Kiksekage" med mørk chokolade Guayas 71 %