Jordbærtærte Amber-chokolademousse

Jordbærtærte Amber-chokolademousse

Af Summerbird Organic 2. Juli 2024

Ingredienser

Chokoladetærte

Chokolade forme støbt med mørk chokolade 61 %.

 

Jordbærkompot

200 g jordbær

50 g sukker

25 g vand

Korn fra ¼ vaniljestang

5 g kartoffelmel.

100 g jordbær.



Chokolademousse

100 g Amber Classic-chokolade.

70 g æggeblommer

30 g sukker

50 g mælk

150 g fløde

1 blad gelatine

 

Hvid glace

4,5 blade gelatine

110 g glukose

110 g sukker

70 g vand

75 g kondenseret mælk

100 g White Vanilla-chokolade.

 

Mørk glace

4,5 blade gelatine

110 g glukose

110 g sukker

70 g vand

75 g kondenseret mælk

 

Urter

Mynteskud, hyldeblomst, citronverbena og spansk kørvel.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Jordbærkompot

  • Bland jordbær, sukker, vanilje og vand i en gryde og bring det i kog ved mellem varme.
  • Kog igennem i 5-10 minutter og blend massen glat med en stavblender.
  • Bland kartoffelmel med lidt vand.
  • Pisk kartoffelmelet i jordbærgrøden og kog det godt igennem. Lad grøden køle af.
  • Skær de 100 g jordbær i fine tern og vend dem i den kolde grød.
02

Chokolademousse

  • Hak chokoladen fint.
  • Kom gelatinen i koldt vand.
  • Bland æggeblommer, mælk og sukker sammen og lun forsigtig op til ca. 75-80 grader (til den begynder at tykne).
  • Kom den udblødte gelatine i den varme mælkecreme under omrøring.
  • Hæld mælkecremen over den hakkede chokolade og rør til massen bliver glat.
  • Lad cremen køle ned til kropstemperatur.
  • Pisk fløden let, og fold den piskede fløde forsigtig i den afkølede chokoladecreme.
  • Støb moussen i silikoneforme og stil dem i fryseren i minimum 4 timer, men helst natten over.
03

Hvid og mørk glace

  • Hak chokoladen fint.
  • Kom gelatinen i kold vand.
  • Kom sukker, vand og kondenseret mælk i en gryde og bring i kog.
  • Tilsæt den blødgjorte gelatine til den varme sirup.
  • Hæld siruppen over den finthakkede chokolade og blend glat med en stavblender.
  • Lad massen køle ned til stuetemperatur inden brug.
04

Glace-overtræk af mousserne

  • Når mousserne er frosset ned, tages de ud af formene og stilles tilbage i fryseren.
  • De to glacer blandes i forholdet 1/5 mørk glace til 4/5 hvid glace. Vend de to glacer forsigtigt sammen for at skabe en marmoreffekt.
  • Hæld glacen over de frosne mousser og stil på køl.
05

Anretning

  • Kom en tsk. jordbærkompot i hver chokoladetærte.

  • Placer forsigtigt en glaseret chokolademousse i tærten.

  • Slut af med at anrette urter omkring moussen før servering.

06

Ingredienser

Se andre opskrifter