Vanilla White og hindbærpavlova

Vanilla White og hindbærpavlova

Af Summerbird Organic 4. Juli 2024

Ingredienser 

Pavlova

400 g florsukker

200 g æggehvider

Knsp. vanilje

1 tsk eddike

½ tsk kartoffelmel

Revet tonkabønne


Creme Chantilly

5 dl piskefløde

150 g florsukker

Skal og saft fra 1 økologisk citron

Lidt vanilje

 

White Vanilla- og hindbær-ganache

120 g piskefløde

40 g hindbær

20 g mælk

½ blad gelatine

100g White Vanilla-chokolade

  

 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Pavlova

  • Kom æggehvider og vanilje i en røremaskine og pisk til massen bliver luftig og stiv.
  • Tilsæt en spsk. florsukker ad gangen, mens der piskes videre.
  • Fortsæt med at piske marengsen i ca. 10 minutter til den bliver helt blank og sej.
  • Tilsæt eddike, revet tonkabønne og vend kartoffelmel forsigtigt i.
  • Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt ud i ønsket form og størrelse på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 110 grader i ca. 2 timer.
  • Sluk derefter ovnen og lad den stå i ovnen i ca. 4 timer.
    02

    Creme Chantilly

    • Bland alle ingredienser i en skål og forsigtig pisk flødemassen til den bliver luftig og cremet. (men vær opmærksom på at fløden nemt kan skille pga. syren fra citronen)
    • Kom cremen i en sprøjtepose.
    03

    White Vanilla- og hindbær-ganache

    • Hak chokoladen fint.
    • Kom piskefløde, hindbær, mælk og vanilje i en gryde og bring i kog.
    • Hæld den varme masse over chokoladen og blend massen homogen med en stavblender.
    • Hæld massen igennem en sigte og stil den i køleskabet natten over.
    04

    Anretning

    • Sprøjt Chantilly-cremen ud på Pavlova-bunden.

    • Placér ”æg” af ganache ovenpå Chantilly-cremen.

    • Pynt med en masse bær i sæson.

    • Afslut eventuelt med hvide chokoladefjer eller friske urter fra haven.

    Se andre opskrifter