Brombærflødebolle
Ingredienser
Bunde - makronmasse
giver ca. 25 stk.
200 g marcipan
200 g sukker
Skal fra 1 økologisk citron
75 g æggehvider
½ stjerneanis revet til pulver.
Klassisk italiensk vaniljemarengs
450 g sukker
150 g vand
225 g glukose
260 g æggehvider
30 g sukker
1 knivspids vanilje
8 g brombærpulver
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Bunde - Makronmasse
- Rør marcipan, citronskal, stjerneanis og sukker sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æggehvider lidt ad gangen.
- Sprøjt bundene ud i 5-krone-størrelse på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages på 170 grader i 14/15 minutter.
Italiensk vaniljemarengs
- Kom vand, sukker og glukose i en kasserolle.
- Kog blandingen op til 118 grader. Tjek temperaturen med et sukkertermometer – det er vigtigt at være præcis.
- Kom æggehvider, 30 g sukker og vanilje i en skål og pisk det let stift med en elpisker.
- Når sukkerlagen rammer 118 grader, tilsættes den forsigtigt i en meget tynd stråle til de let piskede æggehvider, mens der piskes konstant. Sørg for at tilsætte alt sukkerlagen til æggehviderne.
- Fortsæt med at piske i ca. 10 minutter eller indtil marengsen opnår stuetemperatur. Husk indimellem at skrabe marengsen ned fra siderne af skålen.
- Afslut med at vende brombærpulver i marengsen.
- Fyld herefter marengsen i sprøjteposer og læg til side indtil brug.
Flødebollerne samles
- Skyl brombærrene og tør forsigtig alt væske væk, så de er helt tørre.
- Dyp hvert brombær i smeltet kakaosmør (det er ikke nødvendigt at temperere kakaosmørret)
- Placér et brombær på en bagt makronbund og sæt på køl til kakaosmørret sætter sig (5-10 minutter).
- Klip et stort hul i sprøjteposen med italiensk marengs. Hullet skal være så stort at åbningen kan dække brombærret.
- Sprøjt nu marengsen ud, så den ”overtrækker” brombærret.
- Dyp herefter flødebollen i tempereret mørk chokolade Amazonas 61 % og pynt med oblater af marmoreret chokolade.
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Amazonas 61 %
- Af Summerbird Organic 18. September 2024
Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin
- Af Summerbird Organic 6. September 2024
Istærte med Amber Caramel