Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær 

Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær 

Af Summerbird Organic 18. September 2024

Ingredienser 

 

Mørdej

185 g hvedemel

100 g koldt smør i små tern

50 g ristet hasselnøddemel

75 g flormelis

1 lille æg

Lidt vanilje

Lidt havsalt


Amber Classic-karamel

270 g piskefløde

270 g rørsukker

90 g smør

45 g honning

Lidt vaniljepulver

Lidt salt

50 g Amber Classic-chokolade

 

Chokoladeganache

300 g mørk chokolade Amazonas 61 %

300 g piskefløde

50 g koldt smør

Lidt salt

 

Til anretning

Blåbær

Amber Summerbirds

Vilde blomster

  

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Mørdej

  • Ælt smørret sammen med melet (brug gerne fingrene, da det er langt mere effektivt).
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt forsigtigt til dejen har samlet sig. Lad endelig være med at ælte dejen for meget, da den så vil trække sig sammen og gøre bunden sej og ikke sprød.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i minimum 2 timer, og helst natten over.
  • Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, beklæd forsigtigt en tærteform med den udrullede dej, og lad tærten hvile i køleskabet en times tid.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Prik huller i tærtebunden med en gaffel.
  • Læg bagepapir over tærtebunden, og fyld den med ris, bønner eller andet til at holde bunden flad under bagning.
  • Bag først i ca. 20-25 minutter, fjern herefter bagepapir, og bag færdig til bunden er jævnt gylden.
    02

    Amber Classic-karamel

    • Smelt sukkeret under middelvarme, så det karamelliserer.
    • Varm fløden op til kogepunktet.
    • Pisk forsigtigt den varme fløde i det karamelliserede sukker.
    • Tilsæt smør, honning, vaniljepulver og salt, og kog op til ca. 112 grader.
    • Lad karamellen køle lidt af.
    • Hak Amber Classic-chokoladen fint, og pisk chokoladen i den varme karamel.
    • Hæld karamellen i tærteformen, og lad den stå ca. 1 time inden chokoladeganachen hældes over.
    03

    Chokoladeganache

    • Hak chokoladen fint.
    • Bring piskefløden i kog.
    • Hæld fløden over den finthakkede chokolade, og blend det hele homogent med en stavblender.
    • Lad blandingen køle ned til ca. 35 grader.
    • Blend det kolde smør i med en stavblender.
    • Fyld tærten med den færdige chokoladeganache, og stil tærten i køleskabet i minimum 3 timer.
    04

    Anretning

    • Placér blåbær på toppen af tærten, og pynt derefter med Amber Summerbirds og vilde blomster fra haven.

    05

    Ingredienser

    Se andre opskrifter