Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær
Ingredienser
Mørdej
185 g hvedemel
100 g koldt smør i små tern
50 g ristet hasselnøddemel
75 g flormelis
1 lille æg
Lidt vanilje
Lidt havsalt
Amber Classic-karamel
270 g piskefløde
270 g rørsukker
90 g smør
45 g honning
Lidt vaniljepulver
Lidt salt
50 g Amber Classic-chokolade
Chokoladeganache
300 g mørk chokolade Arriba Nacional 68 %
300 g piskefløde
50 g koldt smør
Lidt salt
Til anretning
Blåbær
Amber Summerbirds
Vilde blomster
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Mørdej
- Ælt smørret sammen med melet (brug gerne fingrene, da det er langt mere effektivt).
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt forsigtigt til dejen har samlet sig. Lad endelig være med at ælte dejen for meget, da den så vil trække sig sammen og gøre bunden sej og ikke sprød.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i minimum 2 timer, og helst natten over.
- Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, beklæd forsigtigt en tærteform med den udrullede dej, og lad tærten hvile i køleskabet en times tid.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Prik huller i tærtebunden med en gaffel.
- Læg bagepapir over tærtebunden, og fyld den med ris, bønner eller andet til at holde bunden flad under bagning.
- Bag først i ca. 20-25 minutter, fjern herefter bagepapir, og bag færdig til bunden er jævnt gylden.
Amber Classic-karamel
- Smelt sukkeret under middelvarme, så det karamelliserer.
- Varm fløden op til kogepunktet.
- Pisk forsigtigt den varme fløde i det karamelliserede sukker.
- Tilsæt smør, honning, vaniljepulver og salt, og kog op til ca. 112 grader.
- Lad karamellen køle lidt af.
- Hak Amber Classic-chokoladen fint, og pisk chokoladen i den varme karamel.
- Hæld karamellen i tærteformen, og lad den stå ca. 1 time inden chokoladeganachen hældes over.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen fint.
- Bring piskefløden i kog.
- Hæld fløden over den finthakkede chokolade, og blend det hele homogent med en stavblender.
- Lad blandingen køle ned til ca. 35 grader.
- Blend det kolde smør i med en stavblender.
- Fyld tærten med den færdige chokoladeganache, og stil tærten i køleskabet i minimum 3 timer.
Anretning
-
Placér blåbær på toppen af tærten, og pynt derefter med Amber Summerbirds og vilde blomster fra haven.
Ingredienser
- Amazonas 61%
74 DKK - Amber Classic
74 DKK - Summerbird - Amber
156 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Arriba Nacional 68 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle