Choux au Craquelin
Choux au Craquelin med Amber Blond-sauce
Ingredienser
Craquelin-dej
115 g saltet smør
130 g rørsukker
130 g hvedemel
En knivspids vaniljepulver
Choux-dej
240 ml vand
115 g saltet smør
1 tsk. sukker
Korn fra 1/4 vaniljestang
Ca. 140 g hvedemel
220 g æg – ca. 4 mellemstore eller 5 små
Amber Blond-chokoladesauce
30 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
1 dl piskefløde
1 dl sødmælk
100 g Amber Blond-chokolade
20 g kakaopulver
Til anretning
Vaniljeis
Brombærpulver
Friske brombær
Evt. frisk skovsyre
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Craquelin-dej
- Skær smørret i små tern, og ælt det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Vær opmærksom på ikke at overælte dejen, ellers trækker den sammen ved bagning.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse, og kom den i fryseren i ca. en time.
- Stik dejen ud i oblater på størrelse med en femkrone, og sæt dem til side.
Choux-dej
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Kom vand, smør, sukker og vaniljekorn i en tykbundet gryde, og bring i kog.
- Rør forsigtigt melet i massen, og fortsæt med at røre, så du rister melet på bunden indtil det ikke længere klistrer til gryden (ca. 5 minutter).
- Lad massen køle lidt ned inden æggene tilsættes.
- Tilsæt ét æg ad gangen under kraftig omrøring.
- Dejen skal føles blød og være flot blank.
- Sprøjt dejen ud i runde klatter på størrelse med en femkrone, og placér forsigtigt en craqueline-oblat oven på hver.
- Bages ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Amber Blond-chokoladesauce
- Kom sukker, vaniljekorn, fløde og sødmælk i en gryde, og bring i kog.
- Hak chokoladen fint, og hæld den varme blanding over.
- Blend glat og homogen med en stavblender.
Anretning
-
Skær 3 stk. choux au craquelin over på midten.
-
Fyld hver underdel med en skefuld af din yndlingsvaniljeis.
-
Kom overdelen på, og drys med brombærpulver.
-
Anret i en dyb tallerken med friske brombær og eventuelt frisk skovsyre.
-
Den lune chokoladesovs hældes over direkte ved bordet.
Ingredienser
- Amber Blond
74 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Amazonas 61 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle
- Af Summerbird Organic 18. September 2024
Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær
- Af Summerbird Organic 6. September 2024
Istærte med Amber Caramel