Choux au Craquelin

Choux au Craquelin

Af Summerbird Organic 13. September 2024

Choux au Craquelin med Amber Blond-sauce 

Ingredienser 

 

Craquelin-dej

115 g saltet smør

130 g rørsukker

130 g hvedemel

En knivspids vaniljepulver


Choux-dej

240 ml vand

115 g saltet smør

1 tsk. sukker

Korn fra 1/4 vaniljestang

Ca. 140 g hvedemel

220 g æg – ca. 4 mellemstore eller 5 små

 

Amber Blond-chokoladesauce

30 g sukker

Korn fra 1/2 vaniljestang

1 dl piskefløde

1 dl sødmælk

100 g Amber Blond-chokolade

20 g kakaopulver

 

Til anretning

Vaniljeis

Brombærpulver

Friske brombær

Evt. frisk skovsyre

  

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Craquelin-dej

  • Skær smørret i små tern, og ælt det forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Vær opmærksom på ikke at overælte dejen, ellers trækker den sammen ved bagning.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse, og kom den i fryseren i ca. en time.
  • Stik dejen ud i oblater på størrelse med en femkrone, og sæt dem til side.
    02

    Choux-dej

    • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
    • Kom vand, smør, sukker og vaniljekorn i en tykbundet gryde, og bring i kog.
    • Rør forsigtigt melet i massen, og fortsæt med at røre, så du rister melet på bunden indtil det ikke længere klistrer til gryden (ca. 5 minutter).
    • Lad massen køle lidt ned inden æggene tilsættes.
    • Tilsæt ét æg ad gangen under kraftig omrøring.
    • Dejen skal føles blød og være flot blank.
    • Sprøjt dejen ud i runde klatter på størrelse med en femkrone, og placér forsigtigt en craqueline-oblat oven på hver.
    • Bages ved 180 grader i ca. 30 minutter.
    03

    Amber Blond-chokoladesauce

    • Kom sukker, vaniljekorn, fløde og sødmælk i en gryde, og bring i kog.
    • Hak chokoladen fint, og hæld den varme blanding over.
    • Blend glat og homogen med en stavblender.
    04

    Anretning

    • Skær 3 stk. choux au craquelin over på midten.

    • Fyld hver underdel med en skefuld af din yndlingsvaniljeis.

    • Kom overdelen på, og drys med brombærpulver.

    • Anret i en dyb tallerken med friske brombær og eventuelt frisk skovsyre.

    • Den lune chokoladesovs hældes over direkte ved bordet.

    05

    Ingredienser

    Se andre opskrifter