

Chokolademousse af Amazonas 61% & Vaniljesyltet appelsin
Ingredienser
Chokolademousse
200 g mørk Summerbird chokolade - Amazonas 61%
1 dl æggeblommer (5-6 æggeblommer)
40 g sukker
2 dl æggehvider (ca. 6 æggehvider)
1 knsp. salt
4 dl piskefløde
10 g kakaonibs
Citronmelisse
Syltede appelsiner
2 stk. små appelsiner, skåret i tynde skiver og fri for kerner
600 g sukker
5 dl vand
1/2 citron, saften heraf
1 stang vanilje
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokolademousse
- Hak chokoladen fint og smelt den stille og roligt i en skål over et vandbad. Skålen må helst ikke røre bunden af gryden. Tag af varmen når chokoladen er smeltet.
- Pisk samtidig æggeblommer og sukker lyst og luftigt til sukkeret er opløst - det som nogen kalder en ”æggesnaps”.
- Pisk æggehvider og salt indtil hviderne er faste og skummende. Pisk fløden let stiv.
- Moussen samles: Vend hurtigt æggesnapsen i den smeltede lune chokolade med en dejskraber, til den er samlet.
- Vend de piskede æggehvider i lidt efter lidt, til det er en homogen masse.
- Vend forsigtigt den letpiskede fløde i sammen med kakaonibs.
- Kom moussen i portionsskåle og sæt dem på køl, til moussen har sat sig, ca. 4 timer.
Vaniljesyltede appelsiner
- Tag mousserne ud fra køl 5 minutter før servering, så de smider kulden.
- Riv evt. lidt chokolade på toppen.
- Afdryp en passende mængde syltede appelsinskaller og anret dem på toppen af moussen. Pynt evt. med lidt citronmelisse.
Ingredienser
- Amazonas 61%
70 DKK - Amazonas 61%
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 19. September 2023
Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce
- Af Thomas Herman 7. September 2023
Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel
- Af Thomas Herman 10. August 2023
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Af Thomas Herman 10. Juli 2023
Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar