Chokolademousse af Amazonas 61% & Vaniljesyltet appelsin

Chokolademousse af Amazonas 61% & Vaniljesyltet appelsin

Ingredienser

Chokolademousse


200 g mørk Summerbird chokolade - Amazonas 61%

1 dl æggeblommer (5-6 æggeblommer)

40 g sukker

2 dl æggehvider (ca. 6 æggehvider)

1 knsp. salt

4 dl piskefløde

10 g kakaonibs

Citronmelisse

Syltede appelsiner


2 stk. små appelsiner, skåret i tynde skiver og fri for kerner

600 g sukker

5 dl vand

1/2 citron, saften heraf

1 stang vanilje

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Chokolademousse

  • Hak chokoladen fint og smelt den stille og roligt i en skål over et vandbad. Skålen må helst ikke røre bunden af gryden. Tag af varmen når chokoladen er smeltet.
  • Pisk samtidig æggeblommer og sukker lyst og luftigt til sukkeret er opløst - det som nogen kalder en ”æggesnaps”.
  • Pisk æggehvider og salt indtil hviderne er faste og skummende. Pisk fløden let stiv.
  • Moussen samles: Vend hurtigt æggesnapsen i den smeltede lune chokolade med en dejskraber, til den er samlet.
  • Vend de piskede æggehvider i lidt efter lidt, til det er en homogen masse.
  • Vend forsigtigt den letpiskede fløde i sammen med kakaonibs.
  • Kom moussen i portionsskåle og sæt dem på køl, til moussen har sat sig, ca. 4 timer.
02

Vaniljesyltede appelsiner

  • Tag mousserne ud fra køl 5 minutter før servering, så de smider kulden.
  • Riv evt. lidt chokolade på toppen.
  • Afdryp en passende mængde syltede appelsinskaller og anret dem på toppen af moussen. Pynt evt. med lidt citronmelisse.
03

Ingredienser

Se andre opskrifter