Klassisk mini-citrontærte
Ingredienser
Mørdej
185 g hvedemel
100 g koldt smør i små tern
30 g ristet hasselnødde-/mandelmel
75 g florsukker
1 lille æg
Lidt vanilje
Lidt havsalt
Amber Noir-ganache med tonkabønne
120 g chokolade, Amber Noir
30 g citronsaft
70 g fløde
30 g smør
Skal af ½ citron
Revet tonkabønne
Citron-curd
50 g citronsaft.
100 g rørsukker
100 g smør
1 æg
1 blad gelatine
vaniljesukker
Klassisk italiensk vaniljemarengs
225 g sukker
75 g vand
112 g glukose
130 g æggehvider
20 g sukker
1 knivspids vanilje
Hvide chokoladeoblater
200 g hvid chokolade White Vanilla
Opskriften passer til ca. 10-15 tærter, 5-6cm i diameter.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Mørdej
-
Start med at ælte smørret sammen med melet. Brug fingrene det er mest effektivt.
-
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt forsigtig til dejen har samlet sig - Lad endelig vær med at ælte dejen for meget, da dejen så vil trække sig sammen under bagning og bunden vil blive sej og ikke sprød.
-
Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskabet i minimum 2 timer, men helst natten over.
-
Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir
-
Stik dejen ud så den passer i de ønskede forme.
-
For formen med mørdejen og stil dem i fryseren et par timer (dette hjælper med at dejen ikke trækker sig når den bages.
-
Kom tærterne i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 6-7 minutter – eller til bundene er gyldne.
Amber Noir-ganache med tonkabønne
-
Kom fløde og citronsaft i en gryde og bring blandingen i kog.
-
Hak chokoladen fint.
-
Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og blend det hele homogent og glat med en stavblender.
-
Smag til med tonkabønne.
-
Lad massen køle ned til kropstemperatur.
-
Blend nu det kolde smør samt citronskal i.
-
Lad ganachen stå ved stuetemperatur et par timer og helst natten over.
Citron curd
-
Start med at røre alle ingredienser, undtagen gelatine, godt sammen.
-
Kom det i en gryde og bring det forsigtigt i kog under konstant omrøring, så det ikke brænder på.
-
Kom gelatinen i kold vand.
-
Så snart cremen når kogepunktet, piskes gelatinen i.
-
Smag cremen til med lidt vaniljesukker, dæk med husholdningsfilm og stil i køleskabet natten over.
-
Lige inden brug, hældes massen i en sprøjtepose eventuelt med en glat tyl.
Klassisk italiensk vaniljemarengs
-
Kom vand, sukker og glukose i en passende kasserolle.
-
Kog blandingen igennem til den opnår en temperatur på 118 grader. Tjek temperaturen med et sukkertermometer.
-
Kom æggehvider, 20 g sukker og vanilje i en skål og pisk det let stift med en elpisker.
-
Når sukkerlagen (step 1) rammer 118 grader, tilsættes den forsigtigt i en meget tynd stråle i de let piskede æggehvider, mens der konstant piskes. Sørg for at få alt sukkerlagen tilsat til æggehviderne.
-
Forsæt med at piske i ca. 10 minutter eller indtil marengsen opnår stuetemperatur. Husk indimellem at skrabe marengsen ned fra siderne af skålen.
-
Fyld herefter marengsen i sprøjtepose.
Hvide chokoladeoblater
-
Temperér den hvide chokolade.
-
Smør den derefter tyndt ud på et plastikark.
-
Lige inden chokoladen sætter sig helt, udstikkes oblater i forskellige diameter og med forskellige størrelser hul i midten.
Anretning
-
Tag de bagte og afkølede tærter og fyld 1/3 op med Amber Noir-ganache (hvis ganachen føles lidt fast, kan man med fordel varme den ganske kort, så den igen er i flydende form). Stil derefter tærterne i køleskabet til ganachen har sat sig.
-
Fyld resten af tærten med citron-curd – og smør overfladen helt glat.
-
Sprøjt nu 2-3 dråber marengs på toppen. Dråberne sprøjtes ovenpå hinanden, så de til sammen danner én høj top.
-
Man kan forsigtig brænde marengsen inden man placerer chokoladeoblaterne, hvis man ønsker en lidt mere rustik finish og den klassiske karamelsmag
-
Pynt med de forskellige chokoladeoblater, der sættes ned over spidsen af marengstoppen.
Ingredienser
- Amber Noir
78 DKK - White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 28. Marts 2025
Pavlova med hvid chokoladerede & Quail Eggs
- Af Summerbird Organic 7. Marts 2025
Amber-urtepotte med krystalliseret chokolade og chokoladeblomst
- Af Summerbird Organic 21. Februar 2025
Arriba Nacional Chokolade-cookie
- Af Summerbird Organic 14. Februar 2025
Flødebolle i chokoladetærte