Mini Othello med Velvet Eggs
Ingredienser
Lagkagebund
4 æg
125 g sukker
65 g hvedemel
65 g maizena
12 g bagepulver
20 g smeltet smør
Lidt vanilje
Vaniljecreme
200 g mælk
75 g fløde
45 g sukker
Korn fra ¼ stang vanilje
50 g æggeblommer (ca. 2 store)
25 g Maizena
50 g mælk
20 g koldt smør
Æblekompot
3 æbler
100 g sukker
2 kardemommekapsler
Skal og saft fra ½ citron
Makroner
100 g marcipan
100 g sukker
Skal fra 1 citron
Ca. 30 g æggehvider
Marcipankant
100 g marcipan
100 g flormelis
20 g glukose
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Lagkagebund
- Start med at piske æg og sukker helt luftigt og stift (brug en røremaskine, for det tager tid)
- Smelt forsigtig smørret (må gerne brune for at give lidt ekstra dybde til bundenes smag)
- Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.
- Bland alle de tørre ingredienser godt sammen.
- Fold forsigtig melblandingen i den luftige æggemasse
- Tilsæt derefter den smeltede smør og vend det forsigtigt sammen
- Smør dejen ud i en 1 cm tykkelse (ca. en bagepladestørrelse) og bag på 200 grader i ca. 5-6 minutter.
- Når bunden kommer ud af ovnen, så læg et rent viskestykke over bunden, og imens den stadig er lun pakkes den ind i husholdningsfilm – det holder på fugtigheden.
Vaniljecreme
- Kom mælk, fløde og sukker i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
- Pisk æggeblommer, Maizena og 50 g mælk godt sammen.
- Tilsæt æggeblommerne den varme mælk og bring i kog.
- Pisk godt igennem indtil cremen begynder at boble og blive fast.
- Afslut med at piske den kolde smør i.
- Kom cremen i en beholder med tætsiddende film på toppen og stil den koldt et par timer.
- Når cremen er helt kold piskes den glat (hvis man ønsker en lidt mere let creme, kan man vende lidt let pisket flødeskum i cremen)
- Kom cremen i en sprøjtepose.
Æblekompot
- Skræl æblerne og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i grove tern.
- Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde.
- Lad det hele koge ved mellem varme i ca. 15-20 minutter.
- Man kan blende kompotten hvis man ønsker den mere glat. (dog husk at fjerne kardemommekapslerne før du blender)
- Lad kompotten køle ned inden brug.
Makroner
- Kør marcipan, citronskal, og sukker sammen til en ensartet masse
- Tilsæt æggehvider lidt ad gangen.
- Sprøjt makronmasse ud i 5-kronestørrelser på bagepapir.
- Bages på 170 grader i 10-12 minutter. Eller til de er jævnt gyldne.
Marcipankant
- Arbejd det hele godt sammen til en ensartet masse.
- Kom i en lufttæt beholder til senere brug.
- Når marcipanen skal bruges, rulles marcipanen ud på et bord med flormelis eller mellem 2 stk. bagepapir.
- Skær den udrullede marcipan ud i et aflangt bånd. Sørg for at marcipanbåndet er ca. ½ cm. højere end selve kagen.
Anretning
- Tag en kagering, der er ca. Ø 4-5 cm.
- Udstik lagkagebundene i samme størrelse som kageringen.
- Kom en udstukket lagkagebund i bunden af kageringen.
- Kom en tsk. æblekompot på bunden.
- Sprøjt et lag vaniljecreme, ca. 1 cm højt.
- Tilsæt lidt knust makron og en tsk. æblekompot.
- Fyld ringen med kagecreme og afslut med en lagkagebund.
- Lad lagkagen sætte sig et par timer i køleskabet (gerne natten over).
- Fjern ringen fra kagen og beklæd siderne med marcipanbåndet.
- Fyld toppen med lidt let pisket flødeskum '
- Pynt med et Velvet Egg - Dark Praliné, Amber Caramel eller Spring Liquorice og kviste af citronmelisse.
Ingredienser
- Amber Caramel
96 DKK - Dark Praliné
96 DKK - Spring Liquorice
96 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 28. Marts 2025
Pavlova med hvid chokoladerede & Quail Eggs
- Af Summerbird Organic 23. Marts 2025
Klassisk mini-citrontærte
- Af Summerbird Organic 7. Marts 2025
Amber-urtepotte med krystalliseret chokolade og chokoladeblomst
- Af Summerbird Organic 21. Februar 2025
Arriba Nacional Chokolade-cookie