Mini Othello med Velvet Eggs

Af Summerbird Organic 14. April 2025

Ingredienser 

Lagkagebund
4 æg 
125 g sukker 
65 g hvedemel 
65 g maizena 
12 g bagepulver 
20 g smeltet smør 
Lidt vanilje


Vaniljecreme

200 g mælk 
75 g fløde 
45 g sukker 
Korn fra ¼ stang vanilje 
50 g æggeblommer (ca. 2 store) 
25 g Maizena 
50 g mælk 
20 g koldt smør 
 
Æblekompot
3 æbler 
100 g sukker 
2 kardemommekapsler 
Skal og saft fra ½ citron 
 
Makroner
100 g marcipan 
100 g sukker 
Skal fra 1 citron 
Ca. 30 g æggehvider 
 
Marcipankant
100 g marcipan 
100 g flormelis 
20 g glukose 

 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Lagkagebund

  • Start med at piske æg og sukker helt luftigt og stift (brug en røremaskine, for det tager tid) 
 
  • Smelt forsigtig smørret (må gerne brune for at give lidt ekstra dybde til bundenes smag) 

  • Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. 

  • Bland alle de tørre ingredienser godt sammen. 

  • Fold forsigtig melblandingen i den luftige æggemasse 

  • Tilsæt derefter den smeltede smør og vend det forsigtigt sammen 

  • Smør dejen ud i en 1 cm tykkelse (ca. en bagepladestørrelse) og bag på 200 grader i ca. 5-6 minutter. 

  • Når bunden kommer ud af ovnen, så læg et rent viskestykke over bunden, og imens den stadig er lun pakkes den ind i husholdningsfilm – det holder på fugtigheden. 
    02

    Vaniljecreme

    • Kom mælk, fløde og sukker i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. 

    • Pisk æggeblommer, Maizena og 50 g mælk godt sammen. 

    • Tilsæt æggeblommerne den varme mælk og bring i kog. 

    • Pisk godt igennem indtil cremen begynder at boble og blive fast. 

    • Afslut med at piske den kolde smør i.  

    • Kom cremen i en beholder med tætsiddende film på toppen og stil den koldt et par timer. 

    • Når cremen er helt kold piskes den glat (hvis man ønsker en lidt mere let creme, kan man vende lidt let pisket flødeskum i cremen)  

    • Kom cremen i en sprøjtepose. 
    03

    Æblekompot

    • Skræl æblerne og fjern kernehuset. 

    • Skær æblerne i grove tern. 

    • Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde. 

    • Lad det hele koge ved mellem varme i ca. 15-20 minutter. 

    • Man kan blende kompotten hvis man ønsker den mere glat. (dog husk at fjerne kardemommekapslerne før du blender) 
 
    • Lad kompotten køle ned inden brug. 
    04

    Makroner

    • Kør marcipan, citronskal, og sukker sammen til en ensartet masse 

    • Tilsæt æggehvider lidt ad gangen. 

    • Sprøjt makronmasse ud i 5-kronestørrelser på bagepapir. 

    • Bages på 170 grader i 10-12 minutter. Eller til de er jævnt gyldne. 
    05

    Marcipankant

    • Arbejd det hele godt sammen til en ensartet masse. 

    • Kom i en lufttæt beholder til senere brug. 

    • Når marcipanen skal bruges, rulles marcipanen ud på et bord med flormelis eller mellem 2 stk. bagepapir. 

    • Skær den udrullede marcipan ud i et aflangt bånd. Sørg for at marcipanbåndet er ca. ½ cm.  højere end selve kagen. 
    06

    Anretning

    • Tag en kagering, der er ca. Ø 4-5 cm. 

    • Udstik lagkagebundene i samme størrelse som kageringen. 

    • Kom en udstukket lagkagebund i bunden af kageringen. 

    • Kom en tsk. æblekompot på bunden. 

    • Sprøjt et lag vaniljecreme, ca. 1 cm højt.  

    • Tilsæt lidt knust makron og en tsk. æblekompot. 

    • Fyld ringen med kagecreme og afslut med en lagkagebund. 

    • Lad lagkagen sætte sig et par timer i køleskabet (gerne natten over). 

    • Fjern ringen fra kagen og beklæd siderne med marcipanbåndet. 

    • Fyld toppen med lidt let pisket flødeskum 
 '
    • Pynt med et Velvet Egg - Dark Praliné, Amber Caramel eller Spring Liquorice og kviste af citronmelisse. 
    07

    Ingredienser

    Se andre opskrifter