Pavlova med hvid chokoladerede & Quail Eggs

Pavlova med hvid chokoladerede & Quail Eggs

Af Summerbird Organic 28. Marts 2025

Ingredienser 

Pavlova

400 g flormelis 

200 g æggehvider 

Knsp. vanilje 

1 tsk eddike 

½ tsk kartoffelmel 

 

Creme Chantilly

5 dl piskefløde 

150 g florsukker 

Skal og saft fra 1 økologisk citron 

Lidt vanilje 

 

Kandiseret pistacie-praliné

200 g kandiserede pistacienødder (mandler eller hasselnød kan også bruges.) 

Ca. 1 dl vand 

 

Hvis chokoladerede

100 g hvid chokolade White Vanilla. 

 

Anretning

100 g økologisk solbærmarmelade. Eller anden favoritmarmelade. 

Amber og/eller Praliné Quail Eggs 

 

Opskriften svarer til ca. 10 reder.   

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Pavlova

  • Pisk æggehviderne luftige i en røremaskine. 

  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk igennem i ca. 10 minutter. 

  • Tilsæt vanilje og eddike og vend forsigtigt kartoffelmel i. 

  • Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt ud i små fine reder i kuvertstørrelse. 

  • Bages ved 110 grader i ca. 1 ½ time 

  • Sluk derefter ovnen og lad pavlovaerne stå i ovnen i ca. 4 timer. 

02

Creme Chantilly

  • Bland alle ingredienser i en skål og forsigtig pisk flødemassen til den bliver luftig og cremet. Vær opmærksom på at fløden nemt kan skille pga. syren fra citronen. 

  • Kom cremen i en sprøjtepose, så den er klar til brug. 

03

Kandiseret pistacie-praliné

  • Kom de kandiserede nødder i en blender. 

  • Blend nødderne i ca. 5 – 10 minutter. (skrab løbende massen ned fra siderne af blenderglasset)  

  • Tilsæt vandet og blend i yderlige 5 minutter.  

  • Når nødderne er blendet til en ensartet pasta (hav tålmodighed) er pralinéen færdig. 

  • Tilsæt eventuelt lidt mere væske - men pas på den ikke bliver for blød. 

  • Sættes til side i en lille skål til senere brug. 

04

Hvid chokoladerede 

  • Kom en stålplade i fryseren og lad den være et par timer eller natten over. 

  • Smelt chokoladen og temperér den. 

  • Kom chokoladen i en sprøjtepose og klip et lille hul. 

  • Tag pladen ud af fryseren og lav med det samme tynde striber chokolade på langs af pladen. 

  • Så snart chokoladen begynder at sætte sig formes striberne til en lille rede og stilles i køleskabet. 

  • Forsæt med at lave det antal reder du skal bruge, men sørg for at pladen er kold.

05

Anretning

  • Placér en tsk. praliné i bunden af pavlovaen. 

  • Derefter en tsk. Creme Chantilly 

  • Derefter en tsk. Marmelade. 

  • Sæt den hvide chokoladerede ovenpå pavlovaen og fyld den med Creme Chantilly. 

  • Pynt hver rede med 2-3 Quail Eggs og spiselige blomster. 

06

Ingredienser

Se andre opskrifter