

Pavlova med hvid chokoladerede & Quail Eggs
Ingredienser
Pavlova
400 g flormelis
200 g æggehvider
Knsp. vanilje
1 tsk eddike
½ tsk kartoffelmel
Creme Chantilly
5 dl piskefløde
150 g florsukker
Skal og saft fra 1 økologisk citron
Lidt vanilje
Kandiseret pistacie-praliné
200 g kandiserede pistacienødder (mandler eller hasselnød kan også bruges.)
Ca. 1 dl vand
Hvis chokoladerede
100 g hvid chokolade White Vanilla.
Anretning
100 g økologisk solbærmarmelade. Eller anden favoritmarmelade.
Amber og/eller Praliné Quail Eggs
Opskriften svarer til ca. 10 reder.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Pavlova
-
Pisk æggehviderne luftige i en røremaskine.
-
Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk igennem i ca. 10 minutter.
-
Tilsæt vanilje og eddike og vend forsigtigt kartoffelmel i.
-
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt ud i små fine reder i kuvertstørrelse.
-
Bages ved 110 grader i ca. 1 ½ time
-
Sluk derefter ovnen og lad pavlovaerne stå i ovnen i ca. 4 timer.
Creme Chantilly
-
Bland alle ingredienser i en skål og forsigtig pisk flødemassen til den bliver luftig og cremet. Vær opmærksom på at fløden nemt kan skille pga. syren fra citronen.
-
Kom cremen i en sprøjtepose, så den er klar til brug.
Kandiseret pistacie-praliné
-
Kom de kandiserede nødder i en blender.
-
Blend nødderne i ca. 5 – 10 minutter. (skrab løbende massen ned fra siderne af blenderglasset)
-
Tilsæt vandet og blend i yderlige 5 minutter.
-
Når nødderne er blendet til en ensartet pasta (hav tålmodighed) er pralinéen færdig.
-
Tilsæt eventuelt lidt mere væske - men pas på den ikke bliver for blød.
-
Sættes til side i en lille skål til senere brug.
Hvid chokoladerede
-
Kom en stålplade i fryseren og lad den være et par timer eller natten over.
-
Smelt chokoladen og temperér den.
-
Kom chokoladen i en sprøjtepose og klip et lille hul.
-
Tag pladen ud af fryseren og lav med det samme tynde striber chokolade på langs af pladen.
-
Så snart chokoladen begynder at sætte sig formes striberne til en lille rede og stilles i køleskabet.
-
Forsæt med at lave det antal reder du skal bruge, men sørg for at pladen er kold.
Anretning
-
Placér en tsk. praliné i bunden af pavlovaen.
-
Derefter en tsk. Creme Chantilly
-
Derefter en tsk. Marmelade.
-
Sæt den hvide chokoladerede ovenpå pavlovaen og fyld den med Creme Chantilly.
-
Pynt hver rede med 2-3 Quail Eggs og spiselige blomster.
Ingredienser
- Quail Egg Amber Caramel
92 DKK - Quail Egg Praliné
92 DKK - White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 23. Marts 2025
Klassisk mini-citrontærte
- Af Summerbird Organic 7. Marts 2025
Amber-urtepotte med krystalliseret chokolade og chokoladeblomst
- Af Summerbird Organic 21. Februar 2025
Arriba Nacional Chokolade-cookie
- Af Summerbird Organic 14. Februar 2025
Flødebolle i chokoladetærte