Flødebolle i chokoladetærte

Af Summerbird Organic 14. Februar 2025

Ingredienser 

Chokoladetærte

500 g mørk chokolade Arriba Nacional 68% 

Små tærteforme i hård plastic 


Karamelcreme

100 g rørsukker  

2 spsk. vand  

40 g smør  

75 ml. piskefløde  

 

Mørk chokoladeganache med solbær 

100 g mørk chokolade Amazonas 61% 

30 g solbærsaft /solbærpure. 

70 g fløde  

30 g smør  

Skal af ½ citron 

Lidt salt. 

 

Solbærmarengs

225 g sukker  

75 g vand  

112 g glukose  

130 g æggehvider  

20 g sukker  

1 knivspids vanilje  

Solbærpulver 

 

Karamel-chokoladeovertræk

300 g mørk chokolade Amazonas 61% 

50 g kakaosmør 

50 g grofthakkede nødder 

50 g karamel-chunks (kan købes på nettet) 

 

OBS. Opskriften passer til 10-12 flødeboller. 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Chokoladetærte 

  • Start med at temperere chokoladen. 

     

  • Støb chokoladen i tærteformen, og sørg for at skallen ikke er for tynd, men bestemt ikke for tyk. 

     

  • Lad chokoladen krystallisere og fjern skallerne fra formen. 

     

  • Stil skallerne til side.  

02

Karamelcreme

  • Lidt havsalt. 

     

  • Hæld sukker og vand i en gryde og varm op ved mellem varme til vandet fordamper og karamellen begynder at boble og tager en let brun farve.  

     

  • Tilsæt smør og rør forsigtig til smørret er homogent med sukkerlagen.  

     

  • Tilsæt piskefløden og kog godt igennem i ca. 1 minut.  

     

  • Sigt karamellen, og lad den stå og afkøle ved stuetemperatur et par timer inden brug.  

03

Mørk chokoladeganache med solbær

  • Kom, fløde, saft og citronskal i en gryde og bring det i kog.  

     

  • Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og blend til en homogen og glat masse. 

     

  • Lad cremen køle af til stuetemperatur.  

     

  • Blend nu den kolde smør i cremen og smag til med en knivspids salt.  

     

  • Kom ganachen i en sprøjtepose til senere brug.  

04

Solbærmarengs

 

  • Kom vand, sukker og glukose i en passende kasserolle.   

     

  • Kog blandingen igennem til den opnår en temperatur på 118 grader. Tjek

    temperaturen med et sukkertermometer.   

     

     

     

     

  • Kom æggehvider, 20 g sukker og vanilje i en skål og pisk det let stift med en elpisker.   

     

  • Når sukkerlagen rammer 118 grader, tilsættes den forsigtigt i en meget tynd stråle i de let piskede æggehvider, mens der konstant piskes. Sørg for at få alt sukkerlagen tilsat til æggehviderne.   

     

  • Forsæt med at piske i ca. 10 minutter eller indtil marengsen opnår stuetemperatur. Husk indimellem at skrabe marengsen ned fra siderne af skålen.

     

     

  • Smag marengsen til med solbærpulver - vi anbefaler 30 gr. Tilsæt mere hvis du ønsker en mere frisk og syrlig marengs. 

     

  • Fyld herefter marengsen i sprøjteposer.  

05

Karamelchokolade-overtræk

  • Smelt kakaosmør og chokolade sammen. 

     

  • Temperer chokoladen. 

     

  • Hak nødderne mellemgroft. 

     

  • Vend derefter karamel-chunks og nødder i chokoladen. 

 

06

Anretning

  • I hver af chokoladeskallerne fyldes en skefuld karamel-creme efterfuldt af en skefuld chokoladeganache. 

     

  • Lad ganachen sætte sig lidt, inden solbærmarengsen sprøjtes på toppen. 

     

  • Sæt flødebolletærterne på en rist og hæld karamel-chokoladeovertæk på dem. Drys med det samme med et gavmildt lag solbærpulver. 

     

  • Lad chokoladen sætte sig - og servér. 

07

Ingredienser

Se andre opskrifter