Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%

Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%

Af Summerbird Organic 10. August 2023

Dessert til 6 personer

Ingredienser

Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%

250 g mørk chokolade - Amazonas 61%

 

1 stang vanilje

 

150 g rørsukker

 

5 dl piskefløde

 

5 dl sødmælk

 

10 stk. past. æggeblommer

 

1 knsp. salt

 

Servering

50g mørk chokolade Amazonas 61%

 

karamelliserede hasselnødder

 

Frisk Timian

 

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%

  • Hak 200 g chokolade fint, kom den i en skål og stil den til side.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af rørsukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Kom fløde, mælk, vaniljesukker, rørsukker, den tomme vaniljestang og salt i en gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring.
  • Under omrøring hældes den varme masse over æggeblommerne lidt efter lidt.
  • Kom det hele tilbage i gryden, og varm massen stille og roligt op, under konstant omrøring til omkring 75°, eller til massen begynder at blive tyk og cremet.
  • Træk herefter cremen fra varmen, fjern vaniljestangen og pisk den hakkede chokolade i lidt efter lidt, til den er smeltet ud i cremen.
  • Køl herefter cremen ned, sigt den igennem en fin sigte og kør den på en ismaskine. Når iscremen køres på ismaskine, rives de resterende 50 g chokolade i isen.

 

02

Servering

  • Kom de karamelliserede hasselnødder i bunden af 6 stk. afkølede cocktail glas eller lignede og kom en pæn kugle iscreme på toppen. 
  • Riv chokoladen fint udover isen og pynt til sidst med frisk timian. Servér desserten straks.
      03

      Ingredienser

      Se andre opskrifter