Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
Dessert til 6 personer
Ingredienser
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
250 g mørk chokolade - Amazonas 61%
1 stang vanilje
150 g rørsukker
5 dl piskefløde
5 dl sødmælk
10 stk. past. æggeblommer
1 knsp. salt
Servering
50g mørk chokolade Amazonas 61%
karamelliserede hasselnødder
Frisk Timian
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Hak 200 g chokolade fint, kom den i en skål og stil den til side.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af rørsukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
- Kom fløde, mælk, vaniljesukker, rørsukker, den tomme vaniljestang og salt i en gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring.
- Under omrøring hældes den varme masse over æggeblommerne lidt efter lidt.
- Kom det hele tilbage i gryden, og varm massen stille og roligt op, under konstant omrøring til omkring 75°, eller til massen begynder at blive tyk og cremet.
- Træk herefter cremen fra varmen, fjern vaniljestangen og pisk den hakkede chokolade i lidt efter lidt, til den er smeltet ud i cremen.
- Køl herefter cremen ned, sigt den igennem en fin sigte og kør den på en ismaskine. Når iscremen køres på ismaskine, rives de resterende 50 g chokolade i isen.
Servering
- Kom de karamelliserede hasselnødder i bunden af 6 stk. afkølede cocktail glas eller lignede og kom en pæn kugle iscreme på toppen.
- Riv chokoladen fint udover isen og pynt til sidst med frisk timian. Servér desserten straks.
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%
- Af Summerbird Organic 4. Oktober 2024
Brownie Arriba Nacional 68 %
- Af Summerbird Organic 27. September 2024
Brombærflødebolle
- Af Summerbird Organic 18. September 2024
Chokoladetærte med Amber Classic-karamel og blåbær