"Kiksekage" med mørk chokolade Arriba Nacional 74 %

Af Summerbird Organic 22. August 2024

Ingredienser 

 

Chokoladeganache

120 g mørk chokolade Arriba Nacional 74 %

180 g piskefløde

50 g sukker

50 g æggeblommer


Kakao-croustillant

300 g rørsukker

80 g glukosesirup

80 g smør

100 g fløde

10 g kakaopulver

20 g Cacao Nibs

100 g mandelmel

3 g havsalt

 

Chokoladeplader

100 g mørk chokolade Arriba Nacional 74 %

   

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Chokoladeganache (Dag 1)

  • Hak chokoladen fint.
  • Kog fløde og sukker op.
  • Hæld den varme fløde over æggeblommerne.
  • Varm fløde og æggeblommer op til ca. 70 grader.
  • Hæld den legerede creme over chokoladen, og blend det hele homogent med en stavblender.
  • Kom den færdige chokoladeganachen i køleskab i en lufttæt beholder i minimum 6 timer, og helst natten over.
    02

    Kakao-croustillant (Dag 2)

    • Kog sukker, glukosesirup, fløde og smør op.
    • Tilsæt kakaopulver og kakaonibs, og lad blandingen koge videre i et par minutter.
    • Vend mandelmel og havsalt i kakaomassen.
    • Fordel massen på to silikonemåtter.
    • Bag ved 130 grader i ca. 15 minutter, eller til croustillanten er helt sprød.
    03

    Chokoladeplader

    • Temperér chokoladen.
    • Smør den tempererede chokolade tyndt ud på en plastikmåtte.
    • Lige inden chokoladen sætter sig, skæres den forsigtigt ud i den ønskede form.
    • Lad chokoladen krystallisere.
    04

    Anretning

    • Vælg to forskellige størrelser croustillanter.

    • Vælg to tynde chokoladeplader.

    • Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose.

    • Sprøjt forsigtigt tynde striber chokoladeganachen på toppen af de to croustillanter og på toppen af én af de to chokoladeplader. Den anden chokoladeplade skal være uden chokoladeganache.

    • Saml det hele til en lille kage, hvor du skiftevis lægger en croustillant og en chokoladeplade med chokoladeganache i lag. Øverst lægges chokoladepladen uden chokoladeganache.

    • Servér med det samme.

    05

    Ingredienser

    Se andre opskrifter