"Kiksekage" med mørk chokolade Arriba Nacional 74 %
Ingredienser
Chokoladeganache
120 g mørk chokolade Arriba Nacional 74 %
180 g piskefløde
50 g sukker
50 g æggeblommer
Kakao-croustillant
300 g rørsukker
80 g glukosesirup
80 g smør
100 g fløde
10 g kakaopulver
20 g Cacao Nibs
100 g mandelmel
3 g havsalt
Chokoladeplader
100 g mørk chokolade Arriba Nacional 74 %
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Chokoladeganache (Dag 1)
- Hak chokoladen fint.
- Kog fløde og sukker op.
- Hæld den varme fløde over æggeblommerne.
- Varm fløde og æggeblommer op til ca. 70 grader.
- Hæld den legerede creme over chokoladen, og blend det hele homogent med en stavblender.
- Kom den færdige chokoladeganachen i køleskab i en lufttæt beholder i minimum 6 timer, og helst natten over.
Kakao-croustillant (Dag 2)
- Kog sukker, glukosesirup, fløde og smør op.
- Tilsæt kakaopulver og kakaonibs, og lad blandingen koge videre i et par minutter.
- Vend mandelmel og havsalt i kakaomassen.
- Fordel massen på to silikonemåtter.
- Bag ved 130 grader i ca. 15 minutter, eller til croustillanten er helt sprød.
Chokoladeplader
- Temperér chokoladen.
- Smør den tempererede chokolade tyndt ud på en plastikmåtte.
- Lige inden chokoladen sætter sig, skæres den forsigtigt ud i den ønskede form.
- Lad chokoladen krystallisere.
Anretning
-
Vælg to forskellige størrelser croustillanter.
-
Vælg to tynde chokoladeplader.
-
Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose.
-
Sprøjt forsigtigt tynde striber chokoladeganachen på toppen af de to croustillanter og på toppen af én af de to chokoladeplader. Den anden chokoladeplade skal være uden chokoladeganache.
-
Saml det hele til en lille kage, hvor du skiftevis lægger en croustillant og en chokoladeplade med chokoladeganache i lag. Øverst lægges chokoladepladen uden chokoladeganache.
-
Servér med det samme.
Ingredienser
- Arriba Nacional 74%
100 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage
- Af Summerbird Organic 25. Oktober 2024
Chokolademousse Arriba Nacional 74%