Påsketærte med Amber Quail Eggs

Påsketærte med Amber Quail Eggs

Af Summerbird Organic 28. Februar 2024

Påsketærte med passionsganache, White Vanilla & Amber Quail Eggs

Ingredienser

Mørdej

195 g mel

65 g flormelis

105 g smør

40 g æg

1 nip salt

 

Støbt passionsganache

1 blad husblas

50 g fløde

50 g mild passionsfrugtsaft

190 g Summerbird White Vanilla-chokolade


Luftig passionsganache

1 blad husblas

60 g mild passionssaft

60 g Summerbird White Vanilla-chokolade

230 g fløde

 

Andet

2 pakker Summerbird Amber Quail Eggs

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Mørdej

  • Sigt mel, salt og florsukker op i en skål.
  • Arbejd lidt efter lidt det kolde smør ind i de tørre ingredienser.
  • Tilsæt æggene og arbejd dejen ganske kort igennem til massen er fast og glat. Føler man at dejen er for tør, kan man tilsætte en smule koldt vand. Dejen må ikke æltes for meget.
  • Rul herefter mørdejen ud i 2,5 mm tykkelse mellem 2 stykker bagepapir og sæt dejen på køl en times tid.
  • Stik nu den kolde mørdej ud i runde ”oblater” i den ønskede størrelse, som passer til dine tærteringe. For tærteringene med mørdej i bund og sider.
  • Lad herefter tærteformene hvile på køl i 20 minutter.
  • Bag tærterne i en forvarmet ovn ved 175 grader i 7-10 minutter eller til de er gyldne og gennembagte. Afkøl herefter tærterne på en rist.
02

Støbt passionsganache

  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  • Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt over vandbad.
  • Varm fløde og passionsfrugtsaft op til lige under kogepunktet og tilsæt den udblødte husblas.
  • Rør forsigtigt den varme flødeblanding i chokoladen lidt ad gangen. Umiddelbart vil det ligne at massen skiller, men massen samler sig igen i takt med, at der bliver tilført mere fløde.
  • Sigt herefter massen igennem en trådsigte. Fordel nu passionsganachen i tærteskallerne og sæt dem på køl i minimum 3 timer eller til de har sat sig.
03

Luftig passionsganache

  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  • Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt over vandbad.
  • Varm fløde og passionsfrugtsaft op til lige under kogepunktet og tilsæt den udblødte husblas.
  • Rør forsigtigt den varme flødeblanding i chokoladen lidt ad gangen. Umiddelbart vil det ligne at massen skiller, men massen samler sig igen i takt med, at der bliver tilført mere fløde.
  • Sigt herefter massen igennem en trådsigte.
  • Kom herefter ganachen i en skål og opbevar på køl, natten over.
  • Ved servering af tærten piskes ganachen op til ønskede konsistens og kommes på en sprøjtepose.
04

Servering

  • Tag tærterne ud fra køl 15 minutter før servering, således de smider kulden. Dekorer herefter tærterne med den luftige passionsganache og Amber Quail Eggs.

05

Ingredienser

Se andre opskrifter