Rabarbertærte

Rabarbertærte

Af Summerbird Organic 10. Maj 2023

Tærte på Amazonas 61% med hvid chokolade, hyldeblomst panna cotta & hyldeblomstsyltede rabarber

Ingredienser

Syltede rabarber

200 g rabarber, skyllet grundigt

1/2 vaniljestang

1 spsk. rørsukker

2 dl vand

2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

1/2 citron, saften heraf

Hvid chokolade & hyldeblomst panna cotta
75 g hvid Summerbird chokolade, White Vanilla

1,5 dl piskefløde

1,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft

1 tsk. rørsukker

1/2 vaniljestang

2 blade husblas

1/2 citron, skallen herfra

Servering
12 stk. Tartelet - Amazonas 61%, chokolade skåle

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Syltede rabarber

  • Skær top og bund af rabarberne, skær dem i skiver på ca. 1-1,5 cm tykkelse og kom dem i en passende beholder.
  • Skrab kornene ud af en 1/2 vaniljestang og knus kornene ud i sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Kog vand, hyldeblomstsaft, vaniljesukker og en 1/2 vaniljestang op i en gryde, og træk herefter gryden fra varmen.
  • Tilsæt citronsaften og lad hyldeblomstlagen stå et par minutter, så den falder lidt i temperatur.
  • Hæld herefter lagen over rabarberne, så de er dækket.
  • Lad de syltede rabarber stå på bordet indtil de opnår stuetemperatur, og opbevar dem herefter på køl. Man kan med fordel sylte rabarberne dagen før.
02

Hvid chokolade & hyldeblomst panna cotta

  • Hak den hvide chokolade meget fint, kom den i en skål og stil til side.
  • Skrab kornene ud af en 1/2 vaniljestang og knus dem ud i sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Varm fløde, hyldeblomstsaft, vaniljesukker og en 1/2 vaniljestang op til lige under kogepunktet og træk gryden fra varmen.
  • Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  • Fjern vaniljestangen fra den varme væske og tilsæt lidt efter lidt den hakkede hvide chokolade under omrøring med et piskeris, indtil det er smeltet.
  • Tilsæt til sidst revet citronskal.
  • Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i væsken. Lad blandingen afkøle helt.
  • Fordel Panna Cotta-cremen i de 12 chokolade skåle, og sæt dem på køl i minimum 4 timer.
03

Servering

  • Tag rabarber og tærter ud fra køl 10 min før servering, så de smider kulden.

  • Dræn syltelagen fra rabarberne og afdryp dem let på et rent klæde.

  • Anret rabarberne på toppen af tærterne, og pynt eventuelt med frisk mynte, lidt spiselige blomster eller lignende.

  • Server gerne tærterne med en kugle hyldeblomstsorbet.

04

Ingredienser

Se andre opskrifter