Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin
Ingredienser
Nok til en skål på 26 cm. Diameter og 12 cm i højden
300 g rosiner, mørke
100 g tørrede abrikoser, hakket fint
100 g tørrede figner, hakket fint
150 g tørrede dadler, hakket fint
75 g mandler, grofthakket
50 g hasselnødder, groft hakket
100 g Amber Classic-chokolade
1 dl portvin
1 dl mørk rom
Skal og saft fra 2 økologiske appelsiner
200 g hvedemel
50 g mandelmel
100 g marcipan
½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
1 knivspids stødt kardemomme
1 tsk bagepulver
250 g smør
200 g muscovado sukker
4 æg
Pynt
1 glas Honning.
Ca. 3 appelsiner
Saft fra 1 appelsin
Ca. 500 g florsukker
1 pose Raspberry Red-mandler.
1 håndfuld pistacienødder.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Engelsk julekage
- Bland alle de tørrede frugter med de grofthakkede nødder, portvin, rom, saft og skal fra appelsinen og lad det stå på køl et par timer, og helst natten over – og gerne længere hvis man er i rigtig god tid.
- Smelt smørret i en gryde og lad det få lidt farve (det sker når vallen i smørret begynder at karamellisere) lad det køle lidt ned.
- Imens piskes æg og sukker luftigt og skummende. Tilsæt derefter det smeltede smør lidt ad gangen mens der fortsat piskes.
- Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og vend i det forsigtigt i æggemassen.
- Tilsæt derefter frugt- og nøddeblandingen og vend det hele godt sammen.
- Med en meget skarp kniv skæres appelsinerne i så tynde skiver som muligt.
- Tag en halvkugle-kageform med en diameter på 20 cm og smør formen godt med blødt smør og drys med rørsukker.
- Anret forsigtig de tynde appelsinskiver dekorativt i formen (sørg for de er så tæt som muligt)
- Fyld dejen i formen.
- Kom formen i et fad med ca. 1 cm vand i.
- Kom kagen i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. en times tid (sørg for at der hele tiden er vand i fadet)
- Efter en time skrues ovnens temperatur ned til 110 grader og kagen bages yderligere i 2 timer.
- Tag kagen ud af ovnen. Har man lyst, kan man her hælde et par spsk. Rom, cognac eller lignende over kagen. Lad kagen køle helt ned.
- Tag kagen ud af formen og pak herefter kagen godt ind i bagepapir og eventuelt i en plastikbeholder.
- Stil kagen tørt og køligt (ca- 16-18 grader) i ca. 2 uger. Men natten over er også fint
Inden servering
- Varm honningen lidt op og pensel det forsigtigt over kagen.
- Lav en tyk glasur ved at røre et par spsk. appelsinsaft sammen med florsukkeret til glasuren har en tyk konsistens.
- Fyld glasuren i en sprøjtepose med en stjernetyl.
- Dekorér siderne af kagen med glasuren og afslut med Raspberry Red-mandler og pistacienødder.
- Kagen kan holde sig hele julen igennem.
Ingredienser
- Amber Classic
78 DKK - Raspberry Red
66 DKK - Piemonte Hazelnuts
78 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 17. Januar 2025
Mandel-frangipane med pære og hvid chockoladeganache
- Af Summerbird Organic 27. December 2024
Nytårsdessert 2024
- Af Summerbird Organic 20. December 2024
Julechokoladebar
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage