Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin

Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin

Af Summerbird Organic 13. December 2024

Ingredienser 

 

Nok til en skål på 26 cm. Diameter og 12 cm i højden

300 g rosiner, mørke

100 g tørrede abrikoser, hakket fint

100 g tørrede figner, hakket fint

150 g tørrede dadler, hakket fint

75 g mandler, grofthakket

50 g hasselnødder, groft hakket

100 g Amber Classic-chokolade

1 dl portvin

1 dl mørk rom

Skal og saft fra 2 økologiske appelsiner

200 g hvedemel

50 g mandelmel

100 g marcipan

½ tsk stødt nellike

1 tsk stødt kanel

½ tsk stødt ingefær

1 knivspids stødt kardemomme

1 tsk bagepulver

250 g smør

200 g muscovado sukker

4 æg

 

Pynt

1 glas Honning.

Ca. 3 appelsiner

Saft fra 1 appelsin

Ca. 500 g florsukker

1 pose Raspberry Red-mandler.

1 håndfuld pistacienødder.   

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Engelsk julekage 

  • Bland alle de tørrede frugter med de grofthakkede nødder, portvin, rom, saft og skal fra appelsinen og lad det stå på køl et par timer, og helst natten over – og gerne længere hvis man er i rigtig god tid.
  • Smelt smørret i en gryde og lad det få lidt farve (det sker når vallen i smørret begynder at karamellisere) lad det køle lidt ned.
  • Imens piskes æg og sukker luftigt og skummende. Tilsæt derefter det smeltede smør lidt ad gangen mens der fortsat piskes.
  • Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og vend i det forsigtigt i æggemassen.
  • Tilsæt derefter frugt- og nøddeblandingen og vend det hele godt sammen.
  • Med en meget skarp kniv skæres appelsinerne i så tynde skiver som muligt.
  • Tag en halvkugle-kageform med en diameter på 20 cm og smør formen godt med blødt smør og drys med rørsukker.
  • Anret forsigtig de tynde appelsinskiver dekorativt i formen (sørg for de er så tæt som muligt)
  • Fyld dejen i formen.
  • Kom formen i et fad med ca. 1 cm vand i.
  • Kom kagen i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. en times tid (sørg for at der hele tiden er vand i fadet)
  • Efter en time skrues ovnens temperatur ned til 110 grader og kagen bages yderligere i 2 timer.
  • Tag kagen ud af ovnen. Har man lyst, kan man her hælde et par spsk. Rom, cognac eller lignende over kagen. Lad kagen køle helt ned.
  • Tag kagen ud af formen og pak herefter kagen godt ind i bagepapir og eventuelt i en plastikbeholder.
  • Stil kagen tørt og køligt (ca- 16-18 grader) i ca. 2 uger. Men natten over er også fint
    02

    Inden servering

    • Varm honningen lidt op og pensel det forsigtigt over kagen.
    • Lav en tyk glasur ved at røre et par spsk. appelsinsaft sammen med florsukkeret til glasuren har en tyk konsistens.
    • Fyld glasuren i en sprøjtepose med en stjernetyl.
    • Dekorér siderne af kagen med glasuren og afslut med Raspberry Red-mandler og pistacienødder.
    • Kagen kan holde sig hele julen igennem.
    03

    Ingredienser

    Se andre opskrifter