Julechokoladebar
Ingredienser
Kirsebær-broken gelé
150 g kirsebærsaft
4 g agar agar
Mørk ganache med nellike og appelsinskal
100 g mørk chokolade Amazonas 61%
30 g appelsinsaft
70 g fløde
30 g smør
Skal af ½ økologisk appelsin
4-5 hele nelliker, knust groft.
Karamel med varme krydderier
100 g rørsukker
2 spsk. vand
8 sorte peberkorn
40 g smør
75 ml. piskefløde
Lidt havsalt
Tynd sprød kiks med kanel
25g hvedemel
25 g æggehvider
25 g sukker
25 g smeltet smør
2 g kanelpulver
Øvrige ingredienser
5 stk. syltede kirsebær, hakket groft.
Ca. 200 g mørk chokolade Arriba Nacional 68 %
Ca. 500 g Amber Classic-chokolade
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Kirsebær-broken gel
- Blend saften grundigt igennem med agar agar pulver, kom i en tykbundet gryde og kog godt igennem.
- Kom saften i køleskabet et par timer til geleen har sat sig og blevet fast.
- Blend derefter geléen glat og passér den eventuelt igennem en fin sigte.
- Kom geléen i en sprøjtepose til senere brug.
Mørk ganache med nellike og appelsinskal
- Kom nellike, fløde og appelsinsaft i en gryde og bring i kog.
- Lad det stå og trække en halv times tid.
- Varm massen op igen og sigt den over chokoladen og blend det homogent og glat.
- Lad cremen køle til stuetemperatur.
- Blend koldt smør i masse og tilsæt appelsinskal
- Kom ganachen i en sprøjtepose til senere brug.
Karamel med varme krydderier
- Kom sukker, vand og peberkorn i en gryde.
- Varm det op ved middel varme til vandet fordamper, karamellen begynder at boble og massen får en lysebrun farve.
- Tilsæt smør og rør forsigtig til smørret er homogent med sukkermassen.
- Tilsæt piskefløden og kog godt igennem i ca. 1 minut.
- Sigt karamellen, og lad den afkøle ved stuetemperatur et par timer inden brug.
Tynd sprød kiks med kanel
- Rør alle ingredienserne godt sammen.
- Lav en rektangulær skabelon ved at skære i et plastlåg, skær skabelonen en anelse mindre end selve chokoladeformen.
- Smør dejen ud på den hjemmelavede skabelon.
- Kom dejen i en forvarmet ovn ved 140 grader i ca. 14-15 minutter, til kiksen er helt sprød og tør.
- Lad kiksen køle helt ned.
Chokoladebaren samles
- Start med at temperere den mørke chokolade. Dekorér formene ved at pensle dem indvendigt med chokolade.
- Temperér derefter Amber Classic-chokoladen og støb en skal i den dekorerede form.
- Lad chokoladen sætte sig (krystallisere)
- Kom et tyndt lag karamel i bunden.
- Tilføj derefter et tyndt lag broken gelé, og drys lidt hakket kirsebær i.
- Kom den sprøde kiks i og pres den let ned i formen.
- Afslut med et tyndt lag flydende chokoladeganache.
- Lad ganachen sætte sig og ”luk” derefter chokoladebaren med Amber Classic-chokolade.
- Lad baren sætte sig helt (det tager et par timer) inden du tager den ud af formen.
Ingredienser
- Amazonas 61%
78 DKK - Amber Classic
110 DKK - Arriba Nacional 68%
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 17. Januar 2025
Mandel-frangipane med pære og hvid chockoladeganache
- Af Summerbird Organic 27. December 2024
Nytårsdessert 2024
- Af Summerbird Organic 13. December 2024
Engelsk julekage med Amber Classic og appelsin
- Af Summerbird Organic 23. November 2024
Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage