Julechokoladebar

Julechokoladebar

Af Summerbird Organic 20. December 2024

Ingredienser 

 

Kirsebær-broken gelé

150 g kirsebærsaft

4 g agar agar


Mørk ganache med nellike og appelsinskal

100 g mørk chokolade Amazonas 61%

30 g appelsinsaft

70 g fløde

30 g smør

Skal af ½ økologisk appelsin

4-5 hele nelliker, knust groft.

 

Karamel med varme krydderier

100 g rørsukker

2 spsk. vand

8 sorte peberkorn

40 g smør

75 ml. piskefløde

Lidt havsalt

 

Tynd sprød kiks med kanel 

25g hvedemel 

25 g æggehvider 

25 g sukker 

25 g smeltet smør 

2 g kanelpulver 

 

Øvrige ingredienser

5 stk. syltede kirsebær, hakket groft.

Ca. 200 g mørk chokolade Arriba Nacional 68 %

Ca. 500 g Amber Classic-chokolade

  

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Kirsebær-broken gel 

  • Blend saften grundigt igennem med agar agar pulver, kom i en tykbundet gryde og kog godt igennem.
  • Kom saften i køleskabet et par timer til geleen har sat sig og blevet fast.
  • Blend derefter geléen glat og passér den eventuelt igennem en fin sigte.
  • Kom geléen i en sprøjtepose til senere brug.
    02

    Mørk ganache med nellike og appelsinskal

    • Kom nellike, fløde og appelsinsaft i en gryde og bring i kog.
    • Lad det stå og trække en halv times tid.
    • Varm massen op igen og sigt den over chokoladen og blend det homogent og glat.
    • Lad cremen køle til stuetemperatur.
    • Blend koldt smør i masse og tilsæt appelsinskal
    • Kom ganachen i en sprøjtepose til senere brug.
    03

    Karamel med varme krydderier

    • Kom sukker, vand og peberkorn i en gryde.
    • Varm det op ved middel varme til vandet fordamper, karamellen begynder at boble og massen får en lysebrun farve.
    • Tilsæt smør og rør forsigtig til smørret er homogent med sukkermassen.
    • Tilsæt piskefløden og kog godt igennem i ca. 1 minut.
    • Sigt karamellen, og lad den afkøle ved stuetemperatur et par timer inden brug.
    04

    Tynd sprød kiks med kanel 

    • Rør alle ingredienserne godt sammen.
    • Lav en rektangulær skabelon ved at skære i et plastlåg, skær skabelonen en anelse mindre end selve chokoladeformen.
    • Smør dejen ud på den hjemmelavede skabelon.
    • Kom dejen i en forvarmet ovn ved 140 grader i ca. 14-15 minutter, til kiksen er helt sprød og tør.
    • Lad kiksen køle helt ned.
    05

    Chokoladebaren samles

    • Start med at temperere den mørke chokolade. Dekorér formene ved at pensle dem indvendigt med chokolade.
    • Temperér derefter Amber Classic-chokoladen og støb en skal i den dekorerede form.
    • Lad chokoladen sætte sig (krystallisere)
    • Kom et tyndt lag karamel i bunden.
    • Tilføj derefter et tyndt lag broken gelé, og drys lidt hakket kirsebær i.
    • Kom den sprøde kiks i og pres den let ned i formen.
    • Afslut med et tyndt lag flydende chokoladeganache.
    • Lad ganachen sætte sig og ”luk” derefter chokoladebaren med Amber Classic-chokolade.
    • Lad baren sætte sig helt (det tager et par timer) inden du tager den ud af formen.
    06

    Ingredienser

    Se andre opskrifter