Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage

Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage

Af Summerbird Organic 23. November 2024

Ingredienser 

 

Karamelliserede æbler

130 g sukker 

35 g smør 

5 æbler


Amber Blond brownie

200 g Amber Blond chokolade
100 g smør
4 æg
300 g rørsukker
5 g bagepulver
2 g havsalt
40 g hvedemel
10 g kakao
Lidt flagesalt

 

Æble- og vaniljefromage

2 store madæbler - f.eks. Elstar eller Aroma  

50 g rørsukker 

10 g smør 

2 spsk. vand 

Korn fra ¼ vaniljestang  

500 ml piskefløde. 

200 g æblekompot 

150 g æggeblomme 

100 g florsukker 

6 blade gelatine 

 

Hvid chokoladeplade

100 g tempereret White Vanilla-chokolade 

  

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Karamelliserede æbler 

  • Smelt sukkeret ved svag varme
  • Tilsæt smørret og rør forsigtigt
  • Sluk for varmen med lad karamellen stå lunt til den skal bruges
  • Skræl æblerne og fjern kernehusene 
  • Kom en spiseske karamel i bunden af din form 
  • Halvér æblerne og lav fine snit i de halve æbler og læg det ned i karamellen 
  • Bages i ovnen på 150 grader i ca. 1,5 time 
  • Lad æblerne køle helt ned 
    02

    Amber Blond brownie

    • Hak chokoladen fint
    • Smelt smørret
    • Pisk æg og rørsukker stift og luftigt
    • Kom den hakkede chokolade i det varme smør, og rør til chokoladen er smeltet
    • Vend den smeltede chokolademasse i æggemassen
    • Afslut med at vende de tørre ingredienser i chokolademassen
    • Hæld dejen i en form (24 cm x 34 cm)
    • Bag ved 170 grader i ca. 25 minutter
    03

    Æble- og vaniljefromage

    • Skræl æblet og skær det i tern
    • Karamellisér sukkeret ved svag varme
    • Tilsæt smør, vanilje, vand og derefter æblerne til karamellen.
    • Kog grøden til alt vand er fordampet og æblerne er helt møre (det tager ca. 30 minutter)
    • Lad kompotten køle helt ned inden brug.
    • Kom gelatinen i koldt vand
    • Pisk æggeblommer og florsukker luftigt, hvorefter den varme sirup piskes i (sørg for at få alt siruppen med)
    • Vej 200 g æblekompot af i en gryde
    • Lun kompotten og smelt gelatinen heri
    • Vend kompotten i æggeblommemassen og lad den køle let af
    • Pisk piskefløden til den bliver let og luftig og vend den i æggeblommemassen
    • Kom fromagen i en sprøjtepose
    04

    Hvid chokoladeplade

    • Smør et jævnt lag hvid chokolade ud på en plastmåtte.
    • Lad chokoladen sætte sig lidt, skær derefter stykker af chokoladen ud med en skarp kniv.
    • Opbevar chokoladen et koldt sted og lad den sætte sig helt
    05

    Anretning

    • Stik browniebunden ud i ønsket størrelse (vi har brugt rund udstikker Ø6cm) og kom bunden i en form
    • Tilsæt fromage, så fromagelaget er ca. 1 cm højt
    • Lad fromagen sætte sig lidt, og kom derefter det bagte æble på toppen af fromagen.
    • Lad kagen stå i køleskabet i ca. 4 timer.
    • Tag kagen ud af formen. Glasér eventuelt æblet med lidt varmet honning.
    • Pynt med hvide chokoladeplader.
    06

    Ingredienser

    Se andre opskrifter