

Amber Blond Brownie med karamelliseret æblefromage
Ingredienser
Karamelliserede æbler
130 g sukker
35 g smør
5 æbler
Amber Blond brownie
200 g Amber Blond chokolade
100 g smør
4 æg
300 g rørsukker
5 g bagepulver
2 g havsalt
40 g hvedemel
10 g kakao
Lidt flagesalt
Æble- og vaniljefromage
Æblekompot:
2 store madæbler - f.eks. Elstar eller Aroma
50 g rørsukker
10 g smør
2 spsk. vand
Korn fra ¼ vaniljestang
Fromage:
500 ml piskefløde
200 g æblekompot
150 g æggeblomme
100 g florsukker
6 blade gelatine
Hvid chokoladeplade
100 g tempereret White Vanilla-chokolade
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Karamelliserede æbler
- Smelt sukkeret ved svag varme
- Tilsæt smørret og rør forsigtigt
- Sluk for varmen med lad karamellen stå lunt til den skal bruges
- Skræl æblerne og fjern kernehusene
- Kom en spiseske karamel i bunden af din form
- Halvér æblerne og lav fine snit i de halve æbler og læg det ned i karamellen
- Bages i ovnen på 150 grader i ca. 1,5 time
- Lad æblerne køle helt ned
Amber Blond brownie
- Hak chokoladen fint.
- Smelt smørret
- Pisk æg og rørsukker stift og luftigt
- Kom den hakkede chokolade i det varme smør, og rør til chokoladen er smeltet
- Vend den smeltede chokolademasse i æggemassen
- Afslut med at vende de tørre ingredienser i chokolademassen
- Hæld dejen i en form (24 cm x 34 cm)
- Bag ved 170 grader i ca. 25 minutter
Æble- og vaniljefromage
- Skræl æblet og skær det i tern
- Karamellisér sukkeret ved svag varme
- Tilsæt smør, vanilje, vand og derefter æblerne til karamellen.
- Kog grøden til alt vand er fordampet og æblerne er helt møre (det tager ca. 30 minutter)
- Lad kompotten køle helt ned inden brug.
- Kom gelatinen i koldt vand
- Pisk æggeblommer og florsukker luftige.
- Vej 200 g æblekompot af i en gryde.
- Lun kompotten og smelt gelatinen heri.
- Vend kompotten i æggeblommemassen og lad den køle let af.
- Pisk piskefløden til den bliver let og luftig og vend den i æggeblommemassen
- Kom fromagen i en sprøjtepose.
Hvid chokoladeplade
- Smør et jævnt lag hvid chokolade ud på en plastmåtte.
- Lad chokoladen sætte sig lidt, skær derefter stykker af chokoladen ud med en skarp kniv.
- Opbevar chokoladen et koldt sted og lad den sætte sig helt
Anretning
- Stik browniebunden ud i ønsket størrelse (vi har brugt rund udstikker Ø6cm) og kom bunden i en form
- Tilsæt fromage, så fromagelaget er ca. 1 cm højt
- Lad fromagen sætte sig lidt, og kom derefter det bagte æble på toppen af fromagen.
- Lad kagen stå i køleskabet i ca. 4 timer.
- Tag kagen ud af formen. Glasér eventuelt æblet med lidt varmet honning.
- Pynt med hvide chokoladeplader.
Ingredienser
- Amber Blond
110 DKK - White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 28. Marts 2025
Pavlova med hvid chokoladerede & Quail Eggs
- Af Summerbird Organic 23. Marts 2025
Klassisk mini-citrontærte
- Af Summerbird Organic 7. Marts 2025
Amber-urtepotte med krystalliseret chokolade og chokoladeblomst
- Af Summerbird Organic 21. Februar 2025
Arriba Nacional Chokolade-cookie