Vaniljepocheret pære

Vaniljepocheret pære

Af Summerbird Organic 20. Februar 2023

Vaniljepocheret pære & chokoladesauce af Arriba Nacional 68%

Ingredienser

Syltede pære (Laves dagen før)

4 stk. modne pære

 

6 dl hvidvin med noget sødme

 

4 dl vand

 

400 g sukker

 

1 kvist rosmarin

 

6 peberkorn

 

1 tsk. fennikelfrø

 

1 stang vanilje

 

2 stk. hel stjerneanis

 

1 dl Poire Williams - Kan undlades

 

Citron

 

Hakkede pistacienødder

 

Citronmelisse

 

Kørvel

 

Chokoladesauce

20 g sukker

 

1 stang vanilje

 

1 dl piskefløde

 

1/2 dl sødmælk

 

150 g mørk Summerbird chokolade - Arriba Nacional 68%

 

1 knivspids salt

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Vaniljepochereet pære

  • Skræl pærerne men lad stilken sidde i toppen, fjern blomsten og kernehuset fra bunden af pæren med et parisiennejern eller en lille kniv.

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem i en smule af sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.

  • Karamelliser sukkeret let og tilsæt heri peberkorn, fennikelfrø, stjerneanis, rosmarinkvisten, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og rør det hele rundt.

  • Tilsæt nu hvidvin, vand og Poire Williams. Smag lagen til med en smule citronsaft.

  • Kom herefter pærerne i lagen og pocher dem ganske forsigtigt i ca. 20-25 minutter alt afhængig af størrelsen, sorten og sæson. Mærk på dem undervejs - de må endelig ikke få for meget.

  • Når pærene er let møre, løftes de op fra lagen og kommes i en passende beholder.

  • Afkøl lagen til stuetemperatur og hæld den over pærerne. Sæt herefter pærerne på køl natten over. 

    Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i sukkeret, så kornene bliver løsnet fra hinanden.

  • Hak chokoladen fint. Kom chokolade, vaniljesukker, fløde, mælk og salt i en gryde og lun forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet, og saucen er blank og homogen. Herefter er chokoladesaucen klar til servering.

02

Servering

  • Tag de syltede pærer ud fra køl 1 time før servering.

  • Afdryp dem på et rent stykke papir og drys dem med hakkede pistacienødder, citronmelisse og kørvel.

  • Anret dem på 4 tallerkener og serverer med den lune chokoladesauce og vaniljeis. 

03

Ingredienser

Se andre opskrifter