Product added to basket

Klassisk rødgrød

Dessert til 4 personer

  


 

 Af Thomas Herman

 Ingredienser (Klassisk rødgrød)

500 g jordbær, rensede og rengjorte 

1/2 vaniljestang

75 g rørsukker

1 dl god ribssaft

kartoffelmel

saft af 1 citron 

 

Ingredienser (Hvid chokolade flødeskum)

60 g hvid chokolade, Summerbird White

2,5 dl piskefløde

1 økologisk citron, skallen heraf 

1/2 vaniljestang

 

Ingredienser (Hindbær Tuilles) 

Glykoge

Hindbærpulver

  

Andet

1 pose Summerbird hindbær mandler, Raspberry red

friske jordbær, rensede, rengjorte og skåret i kvarte

friske hindbær, rengjorte

1 potte citronverbena

Sådan gør du


01 

Klassisk rødgrød

Halver jordbærrene hvis de er store. Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og knus kornene ud i en smule af sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden. Kog ribssaft, rørsukker, vanilje-rørsukkeret og den halve tomme vaniljestang op. Kom jordbærrene heri og kog dem igennem et par minutter til de er næsten møre. Rør herefter kartoffelmel ud i lidt vand. Træk gryden væk fra varmen og tilsæt kartoffelmelet lidt ad gangen under omrøring til grøden får den ønskede konsistens. Når grøden er blevet tilsat kartoffelmelet må den ikke koge igen, da den så bliver ”lang” og får en lidt klisteret konsistens. Husk på, at grøden bliver tykkere, når den er afkølet. Smag grøden til med  citronsaft og evt. en smule rørsukker. Fjern herefter vaniljestangen og køl grøden ned. 

 

 

02

Hvid chokolade flødeskum

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kom fløde og revet citronskal i en kasserolle. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog fløde, vaniljekorn, vaniljestang og revet citronskal op. Afkøl fløden let og fjern vaniljestangen. Hæld herefter fløden, under omrøring over den hakkede chokolade til den er smeltet ud i fløden. Kom massen i en passende beholder og sæt den på køl i minimum 4 timer. Sigt herefter massen over i en skål og pisk den til samme konsistens som flødeskum - men pas på den ikke bliver overpisket.

 

 

03

Hindbær Tuilles - Kan undlades

Varm ovnen op til 130 grader. Kom bagepapir eller en bagemåtte på en bageplade og fordel 4 små skefulde glykoge herpå. Husk der skal være god afstand imellem, så det ikke flyder sammen. Smør glykogen lidt ud. Bag glykogen i ovnen i 60 minutter til den flyder ud og bobler. Afkøl herefter de 4 glykoge tuilles på bagepladen, til de bliver sprøde. Løft dem forsigtigt over i en lufttæt beholder, til de skal serveres. Ved servering drysses de med lidt hindbærpulver. 

 

 

Servering

Vend ved servering friske kvartede jordbær samt hindbær i grøden. Den må gerne være tæt af bær - Gem lidt bær til pynt. Anret rødgrøden i 4 dybe tallerkner og kom en pæn skefuld af den hvide chokolade-flødeskum på toppen og pynte yderligere med en smule jordbær og hindbær. Drys lidt hindbær-mandler ud over og pynt evt. med hindbær tuillen og lidt citronverbena.