Madeleines med Amber Classic

Madeleines med Amber Classic

Af Summerbird Organic 14. April 2024

Ca. 30 stk. 

Ingredienser

Madeleines

50 g Amber Classic-chokolade

210 g usaltet smør

4 æg

200 gram sukker

250 gram mandelmel

25 gram mel

1 tsk bagepulver

1 knivspids salt

1 økologisk citron, skallen heraf

 

 

Andet

50 g smeltet smør til at pensle formene med.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Madeleines

  • Sæt smørret over i en gryde. Når smørret begynder at koge, falder vallen til bunds og smørret bliver brunt. Det trækkes det fra varmen og afkøles let.
  • Sigt smørret igennem en finmasket sigte over i en anden gryde.
  • Pisk æg og sukker sammen til en hvid og luftig masse.
  • Rør mandelmel, mel, bagepulver, salt og reven citronskal sammen.
  • Tilsæt den lune brunede smør til de tørre ingredienser og rør det grundigt sammen.
  • Vend det herefter sammen med æggemassen og riv Amber Classic-chokoladen i.
  • Smør Madeleine-formene grundigt med smeltet smør og fyld formene 3/4 op med dej.
  • Bag dem herefter i en forvarmet ovn ved 185 grader i 12-15 minutter.
  • Afkøl dem på en rist.
02

Servering

  • Ved servering drysses de friskbagte Madeleines med en smule flormelis samt evt. et drys Matcha-tepulver.

03

Ingredienser

Se andre opskrifter