

Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade
Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade med friske sommerbær & Pure Amande sommerfugle
Ingredienser
Mazarintærte
150 g Amber Classic-chokolade
250 g Summerbird marcipan
250 g sukker
250 g usaltet smør
125 g mel
125 g mandelmel
5 stk. hele æg
Saft og skal af 1 økologisk citron
Creme fraiche rørt med vanilje
5 dl god Creme fraiche 38 %, gerne økologisk (man kan virkeligt smage forskel)
1 stang god vanilje
Andet
Flormelis
Friske sommerbær som f.eks jordbær og hindbær
10 stk. Pure Amande sommerfugle
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Mazarintærte
- Hak Amber Classic-chokoladen groft, og stil til side til senere.
- Riv marcipanen på et rivejern, og rør det sammen med sukkeret i en skål.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og bland det sammen med marcipanen og sukkeret.
- Smelt smørret i gryde, lad det køle en smule og hæld det i massen.
- Tilsæt mel, mandelmel, skal- og saft af 1 citron og rør det i, til massen er jævn og glat.
- Kom til sidst den hakkede Amber Classic-chokolade i og rør godt.
- Smør en tærteform (Ø24cm) og drys den med sukker.
- Hæld dejen i tærteformen og bag den ved 170 grader (varmluft) i ca. 30-35 min. Tærten er færdig, når der ikke ikke følger dej med op, når man stikker i kagen.
- Når tærten er færdig køles den af.
Creme fraiche rørt med vanilje
- Skrab kornene ud af vaniljen, og rør kornene sammen med creme fraiche 38%.
- Pisk det herefter tykt. Pas dog på den ikke skiller.
- Opbevar cremen på køl til den skal bruges.
Servering
-
Drys flormelis på toppen af mazarintærten og anret sporadisk friske sommerbær og Pure Amande sommerfugle på toppen.
-
Serverer tærten med den let piskede creme fraiche med vanilje.
Ingredienser
- Amber Classic
70 DKK - Amber Classic
130 DKK - Marcipan
75 DKK - Summerbird - Pure Amande
13 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 19. September 2023
Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce
- Af Thomas Herman 7. September 2023
Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel
- Af Thomas Herman 10. August 2023
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Af Thomas Herman 10. Juli 2023
Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar