Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade

Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade

Af Summerbird Organic 19. Marts 2024

Mazarintærte på Summerbird marcipan & Amber Classic-Chokolade med friske sommerbær & Pure Amande sommerfugle

Ingredienser

Mazarintærte

150 g Amber Classic-chokolade

 

250 g Summerbird marcipan

 

250 g sukker

 

250 g usaltet smør

 

125 g mel

 

125 g mandelmel

 

5 stk. hele æg

 

Saft og skal af 1 økologisk citron

 

Creme fraiche rørt med vanilje

5 dl god Creme fraiche 38 %, gerne økologisk (man kan virkeligt smage forskel)

 

1 stang god vanilje

 

Andet

Flormelis

 

Friske sommerbær som f.eks jordbær og hindbær

 

10 stk. Pure Amande sommerfugle

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Mazarintærte

  • Hak Amber Classic-chokoladen groft, og stil til side til senere.
  • Riv marcipanen på et rivejern, og rør det sammen med sukkeret i en skål.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, og bland det sammen med marcipanen og sukkeret.
  • Smelt smørret i gryde, lad det køle en smule og hæld det i massen.
  • Tilsæt mel, mandelmel, skal- og saft af 1 citron og rør det i, til massen er jævn og glat.
  • Kom til sidst den hakkede Amber Classic-chokolade i og rør godt.
  • Smør en tærteform (Ø24cm) og drys den med sukker.
  • Hæld dejen i tærteformen og bag den ved 170 grader (varmluft) i ca. 30-35 min. Tærten er færdig, når der ikke ikke følger dej med op, når man stikker i kagen.
  • Når tærten er færdig køles den af.
02

Creme fraiche rørt med vanilje

  • Skrab kornene ud af vaniljen, og rør kornene sammen med creme fraiche 38%.
  • Pisk det herefter tykt. Pas dog på den ikke skiller.
  • Opbevar cremen på køl til den skal bruges.
03

Servering

  • Drys flormelis på toppen af mazarintærten og anret sporadisk friske sommerbær og Pure Amande sommerfugle på toppen.

  • Serverer tærten med den let piskede creme fraiche med vanilje.

04

Ingredienser

Se andre opskrifter