

Forårscheesecake
Forårscheesecake med Summerbird-påskeæg, hvid chokolade & citron.
Ingredienser
Tærtebunden
175 g gode kiks, f.eks. Digestive
160 g saltet smør
50 g hvid chokolade, Summerbird White
Hvid chokolade & citron cheesecake
100 g hvid chokolade, Summerbird White
300 g mascarpone
1 dl creme fraiche 18%
1 vaniljestang
4 blade husblas
1/2 citron, saft og skal
30 g flormelis
2 dl piskefløde
Andet
9 Classic Eggs
Pistacienødder
Citronmelisse
Evt. lidt spiselige blomster
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Amber Pavlova
- Hak den hvide chokolade fint.
- Blend kiksene til rasp.
- Smelt smørret og tilsæt til raspen og herefter den hakkede hvide chokolade.
- Fordel blandingen i en springform foret med bagepapir, pres kiksebunden godt sammen og lad den sætte sig på køl.
Servering
- Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over et vandbad.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Pisk mascarpone, creme fraiche, vaniljekorn, flormelis og citronskal grundigt sammen.
- Pisk fløden til en let skum.
- Udblød husblassen i koldt vand, pres vandet ud og opløs den i lun citronsaft.
- Nu skal det gå stærkt - rør den smeltede chokolade i mascarponeblandingen, tilsæt herefter den smeltede husblas under omrøring og vend afslutningsvis den let piskede fløde i.
- Fordel massen over kiksebunden, glat den ud og lad kagen sætte sig på køl i 4 timer.
Se andre opskrifter
Italiensk kransekage “Amaretto”
Italiensk kransekage “Amaretto” med citron & syltede ingefær