Forårscheesecake

Forårscheesecake

Forårscheesecake med Summerbird-påskeæg, hvid chokolade & citron.

Ingredienser

Tærtebunden


175 g gode kiks, f.eks. Digestive

160 g saltet smør

50 g hvid chokolade, Summerbird White

Hvid chokolade & citron cheesecake


100 g hvid chokolade, Summerbird White

300 g mascarpone

1 dl creme fraiche 18%

1 vaniljestang

4 blade husblas

1/2 citron, saft og skal

30 g flormelis

2 dl piskefløde

Andet

9 Classic Eggs

Pistacienødder

Citronmelisse

Evt. lidt spiselige blomster

Sådan gør du

Du kan markere de steps du allerede har gennemført

01

Amber Pavlova

  • Hak den hvide chokolade fint.
  • Blend kiksene til rasp.
  • Smelt smørret og tilsæt til raspen og herefter den hakkede hvide chokolade.
  • Fordel blandingen i en springform foret med bagepapir, pres kiksebunden godt sammen og lad den sætte sig på køl.
02

Servering

  • Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over et vandbad.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Pisk mascarpone, creme fraiche, vaniljekorn, flormelis og citronskal grundigt sammen.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Udblød husblassen i koldt vand, pres vandet ud og opløs den i lun citronsaft.
  • Nu skal det gå stærkt - rør den smeltede chokolade i mascarponeblandingen, tilsæt herefter den smeltede husblas under omrøring og vend afslutningsvis den let piskede fløde i.
  • Fordel massen over kiksebunden, glat den ud og lad kagen sætte sig på køl i 4 timer.

Se andre opskrifter