Forårscheesecake
Forårscheesecake med Summerbird-påskeæg, hvid chokolade & citron.
Ingredienser
Tærtebunden
175 g gode kiks, f.eks. Digestive
160 g saltet smør
50 g hvid chokolade, Summerbird White
Hvid chokolade & citron cheesecake
100 g hvid chokolade, Summerbird White
300 g mascarpone
1 dl creme fraiche 18%
1 vaniljestang
4 blade husblas
1/2 citron, saft og skal
30 g flormelis
2 dl piskefløde
Andet
Summerbird Classic Eggs
Pistacienødder
Citronmelisse
Evt. lidt spiselige blomster
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Tærtebund
- Hak den hvide chokolade fint.
- Blend kiksene til rasp.
- Smelt smørret og tilsæt til raspen og herefter den hakkede hvide chokolade.
- Fordel blandingen i en springform foret med bagepapir, pres kiksebunden godt sammen og lad den sætte sig på køl.
Hvid chokolade og citron creme
- Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over et vandbad.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Pisk mascarpone, creme fraiche, vaniljekorn, flormelis og citronskal grundigt sammen.
- Pisk fløden til en let skum.
- Udblød husblassen i koldt vand, pres vandet ud og opløs den i lun citronsaft.
- Nu skal det gå stærkt - rør den smeltede chokolade i mascarponeblandingen, tilsæt herefter den smeltede husblas under omrøring og vend afslutningsvis den let piskede fløde i.
- Fordel massen over kiksebunden, glat den ud og lad kagen sætte sig på køl i 4 timer.
Servering
-
Pynt ved servering kagen med påskeæg, hakkede pistacienødder, citronmelisse og evt. lidt spiselige blomster.
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 13. September 2024
Choux au Craquelin
- Af Summerbird Organic 6. September 2024
Istærte med Amber Caramel
- Af Summerbird Organic 28. August 2024
Chokoladetærte Guayas 71 % med kaffeganache
- Af Summerbird Organic 22. August 2024
"Kiksekage" med mørk chokolade Guayas 71 %