Abrikos-tarte tatain

Abrikos-tarte tatain

Af Summerbird Organic 22. September 2025

Ingredienser

Tarte tatin

10 stk. modne abrikoser – andre frugter er også velegnede (ferskner/nektariner/æbler/ananas m.m.)
150 g sukker
50 g smør
1 spsk. honning
Ca. 300 g butterdej lavet med smør (alternativt kan man finde udmærket færdig udrullet butterdej)

 

Hvid chokoladesauce

60 g rørsukker
1 dl piskefløde
1 dl vand
Korn fra ¼ vaniljestand
200 g White Vanilla (finthakket)

 

Opskriften passer til 8 personer.

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Tarte tatin

  • Skær abrikoserne i halve, og fjern stenene.
  • Tænd ovnen på 180° C.
  • I en ovnfast pande med en omkreds på ca. 25 cm smeltes sukkeret, til det begynder at karamellisere.
  • Tilsæt smør og honning til det karameliserede sukker, og rør forsigtigt, til det bliver en ensartet og samlet masse.
  • Læg de halve abrikoser i panden med snitfladen nedad, pres dem godt sammen, så de fylder så meget af panden som muligt.
  • Rul butterdejen ud i en størrelse, der er lidt større end panden og omkring 0,5 cm tyk.
  • Læg dejen hen over panden og pres kanterne godt ned om abrikoserne.
  • Prik små huller i butterdejen.
  • Bages i 20 - 25 minutter, til bunden er gylden, sprød og helt gennembagt.
  • Når tærten er færdigbagt, skal den køle af i 5-10 minutter, inden den forsigtigt vendes ud på en tallerken. (Pas på, at du ikke brænder dig på den varme karamel).
  • Pensl tærten med den overskydende karamel.
02

Hvid chokoladesauce

  • Kom sukker, fløde, vand og vanilje i en gryde og bring det i kog.
  • Kom den finthakkede hvide chokolade i gryden.
  • Tag gryden af varmen, derefter blendes saucen glat og ensartet med en stavblender.
  • Kom saucen i en lufttæt beholder, og stil den i køleskabet, til den er kold.
  • Lige inden servering røres saucen grundigt igennem.
03

Anretning

  • Del tærten i 8 lige store stykker.
  • Server tærten med en stor skefuld kold chokoladesauce.
04

Ingredienser

Se andre opskrifter