

Abrikos-tarte tatain
Ingredienser
Tarte tatin
10 stk. modne abrikoser – andre frugter er også velegnede (ferskner/nektariner/æbler/ananas m.m.)
150 g sukker
50 g smør
1 spsk. honning
Ca. 300 g butterdej lavet med smør (alternativt kan man finde udmærket færdig udrullet butterdej)
Hvid chokoladesauce
60 g rørsukker
1 dl piskefløde
1 dl vand
Korn fra ¼ vaniljestand
200 g White Vanilla (finthakket)
Opskriften passer til 8 personer.
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Tarte tatin
- Skær abrikoserne i halve, og fjern stenene.
- Tænd ovnen på 180° C.
- I en ovnfast pande med en omkreds på ca. 25 cm smeltes sukkeret, til det begynder at karamellisere.
- Tilsæt smør og honning til det karameliserede sukker, og rør forsigtigt, til det bliver en ensartet og samlet masse.
- Læg de halve abrikoser i panden med snitfladen nedad, pres dem godt sammen, så de fylder så meget af panden som muligt.
- Rul butterdejen ud i en størrelse, der er lidt større end panden og omkring 0,5 cm tyk.
- Læg dejen hen over panden og pres kanterne godt ned om abrikoserne.
- Prik små huller i butterdejen.
- Bages i 20 - 25 minutter, til bunden er gylden, sprød og helt gennembagt.
- Når tærten er færdigbagt, skal den køle af i 5-10 minutter, inden den forsigtigt vendes ud på en tallerken. (Pas på, at du ikke brænder dig på den varme karamel).
- Pensl tærten med den overskydende karamel.
Hvid chokoladesauce
- Kom sukker, fløde, vand og vanilje i en gryde og bring det i kog.
- Kom den finthakkede hvide chokolade i gryden.
- Tag gryden af varmen, derefter blendes saucen glat og ensartet med en stavblender.
- Kom saucen i en lufttæt beholder, og stil den i køleskabet, til den er kold.
- Lige inden servering røres saucen grundigt igennem.
Anretning
- Del tærten i 8 lige store stykker.
- Server tærten med en stor skefuld kold chokoladesauce.
Ingredienser
- White Vanilla
110 DKK
Se andre opskrifter
- Af Summerbird Organic 5. September 2025
Amber Classic-, mokka- og pistaciefragilité
- Af Summerbird Organic 22. August 2025
Kakaobønne med mørk chokolademousse og hindbær
- Af Summerbird Organic 7. August 2025
Matchakugle med hvid chokolade-cremeux
- Af Summerbird Organic 31. Juli 2025
Clafoutis med stikkelsbær/ribs, Amber Classic og hasselnødder fra Piemonte