Æbleskiver

Æbleskiver

Ingredienser

1 stang vanilje
1 lille spsk. sukker
300 g hvedemel
1 knivspids salt
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1 tsk. kardemomme
1/2 citron, skallen heraf
150 g smør
350 g fløde
6 stk. æggeblommer
7 stk. æggehvider
klaret smør til stegningen

 

Andet
100 g Summerbird nougat

Sådan gør du

Du kan markere de punkter du allerede har gennemført

01

Æbleskiver

  • Skær nougaten i tern på ca. 1 x 1 cm og sæt på køl.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i sukkeret, således kornene bliver løsnet fra hinanden.
  • Bland mel, vaniljesukker, salt, bagepulver, natron, kardemomme og reven citronskal godt sammen.
  • Smelt smørret forsigtigt i en gryde og afkøl det let.
  • Rør æggeblommerne sammen med fløden og det smeltede smør.
  • Rør det herefter i de tørre ingredienser og pisk det grundigt sammen.
  • Lad dejen hvile 30 min på køkkenbordet.
  • Pisk æggehviderne stive og luftige og vend dem forsigtigt op i dejen, lidt ad gangen.
  • Varm en æbleskivepande op og kom en smule klaret smør i hvert hul. Fyld herefter hullerne næsten helt op med æbleskivedejen.
  • Steg æbleskiverne indtil, de bliver gyldne og dejen begynder at hæve og vend dem så 1/4 omgang. Kom nu et stykke kold nougat i kernen af æbleskiven, samt en smule dej og vend dem herefter rundt, så æbleskiverne lukker sig. Steg dem afslutningsvist gyldne og sprøde.
02

Servering

  • Ved servering drysses de med en smule florsukker.

03

Ingredienser

Se andre opskrifter