

Amber Classic Chocolate Spread
Ingredienser
150 g hasselnødder
200 g Amber classic, finthakket
1 vaniljestang
2,5 dl fløde
50 g smør
1 lille citron, skallen heraf
1 knivspids salt
Sådan gør du
Du kan markere de punkter du allerede har gennemført
Spread
- Rist hasselnødderne gyldne i ovnen ved 160 grader til hinderne løsner sig. Gnid herefter hasselnødderne i et viskestykke til hinderne er væk.
- Kom 100g af de afhindede hasselnødder i en blender og blend dem til en fin pasta. Hak de resterende hasselnødder fint med en kniv.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Kom hakket chokolade, vaniljekorn og fløde i en gryde og varm det forsigtigt op under omrøring til chokoladen er smeltet.
- Rør herefter den lune blanding i hasselnøddepastaen til en ensartet konsistens forekommer.
- Tilsæt de hakkede hasselnødder, reven citronskal og en knivspids salt.
- Monter afslutningsvist tern af smør i blandingen, til de er smeltet ud i.
- Hæld herefter blandingen på patentglas eller i en passende skål og lad den sætte sig, på køl, natten over.
Ingredienser
- Amber Classic
70 DKK - Amber Classic
130 DKK
Se andre opskrifter
- Af Thomas Herman 19. September 2023
Klassisk vaniljeis, Amber Caramel & lun Amber-sauce
- Af Thomas Herman 7. September 2023
Amber Noir-tærte - Blueberry & Caramel
- Af Thomas Herman 10. August 2023
Iscreme af mørk chokolade Amazonas 61%
- Af Thomas Herman 10. Juli 2023
Iscreme af Amber Classic-Chokolade, hasselnøddeolie & Baerii Kaviar